Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Ekim 2017, 12:15
Okunma: 1014 Kez Görüntülendi

58 Mahalle Muhtarı ile Fikir Alışverişi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun,  30 ilçenin tüm muhtarıyla bir araya gelerek yapacağı değerlendirme toplantılarının ilki Karabağlar’da başladı. Toplantıda Başkan Kocaoğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar’ın 58 mahalle muhtarını dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin ilçe beledileri ile eşgüdüm halinde düzenlediği mahalle muhtarları ile değerlendirme toplantılarının ilki Karabağlar Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu,  Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Aysel Özkan, Suphi Şahin ve Yıldız Devran, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcıları Hüseyin Hepşengünler, Alev Ağrı, Ceyhan Kayhan, Aykut Kolatar ve Güven Güngörmüş ile 58 mahallenin muhtarı ve Büyükşehir bürokratları katıldı.

30 ilçenin her sorunuyla yakından ilgileniyoruz

Mahallelerde yaşanan sorunlar ile mahalle muhtarlarının talep ve önerilerinin ele alındığı toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir’in 30 ilçesinin her sorunuyla yakından ilgilendiklerini dile getirdi. Başkan Kocaoğlu, “Kent merkezinde önemli projeleri yürütüyoruz. Büyükşehir'e alt yapısı olmayan 19 ilçe bağlanmıştı. Önce bağlanan 10 ilçedeki arıtma, kanal, şebeke gibi birçok problemini çözdük. 3 yıldır da Büyükşehir'e yeni bağlanan 9 ilçedeki yatırımlara ağırlık veriyoruz. Bu, merkez ilçelerimizi ihmal ettiğimiz anlamına gelmiyor. Geçtiğimiz gün bürokratlarımızla toplantı yaptık. Muhtarlarımızı da tek tek dinleyerek kış programını belirleyeceğiz" dedi.
 

TOKİ vatandaşın hakkını versin

Toplantıda kentsel dönüşüm konusu da ele alındı. Muhtarların bu konudaki sorularını yanıtlayan Başkan Kocaoğlu,  "Burada bir çarpıklık var. Biz de zaman zaman dile getiriyoruz. Ben Sayın Başbakan'a da, Bakanlara da bu konuda açık yüreklilikle söyledim. Bu iş iki farklı yasayla yapılamaz. Özellikle Karabağlar'ı ele aldığımızda; dönüşecek yerlerimizi dönüştürmüyorsun, boş alanı imara açıyorsun. Uzundere'nin üstündeki 800 dönüm araziyi TOKİ'ye konut yapsın diye veriyorsun. 5 bin dönüm alan riski alan ilan edildi. TOKİ tepede yapacağına, gelsin burada vatandaşın hakkını versin, yapsın. Bu doğru değil!" diye konuştu.

Sorun, talep ve öneriler gündeme geldi

58 mahalle muhtarının ayrı ayrı söz alarak mahallelerine ilişkin sorun, talep ve önerilerini dile getirdikleri toplantıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da her bir konuyu titizlikle not etti.

Top