Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 09 Ekim 2017, 14:29
Okunma: 999 Kez Görüntülendi

Barışı, hoşgörüyü ve kardeşliği hâkim kılalım

Uzundere Cemevinde düzenlenen aşure etkinliğine katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bugün insanlığın barışa, kardeşliğe hoşgörüye çok ihtiyacı olduğunu hatırlatarak  “Lütfen hep beraber bunları hâkim kılalım, kimseyi ötekileştirmeyelim. Hangi etnik köken, ırk ve inançtan olursa olsun insan olarak görelim. Bunları yapabilirsek, sevgi, barış, dostluk, insanlık hâkim olur” diye konuştu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Uzundere Cemevinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karabağlar Belediyesi’nin katkısıyla, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şubesi tarafından organize edilen aşure etkinliğine katıldı. Etkinliğe ayrıca CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yönetimi, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şube Başkanı Satılmış Pekgöz, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Dünya durdukça Kerbela unutulmayacaktır

Etkinlikte konuşan Başkan Selvitopu, Muharrem ayının matem ayı olduğunu,  Kerbela’da yaşanan acı olayın hep hatırlandığını belirterek, “Kerbela’da insanlık duruşunu gösteren Hz. Hüseyin ve Ehlibeyt soyundan gelenler, rahmetle minnetle anılır. Dünya durdukça bu olay hiçbir zaman unutulmayacaktır” dedi.

 

Hz. Hüseyin’in duruşuna ihtiyaç var

İnsanın temel şartlarından birisinin barış, hoşgörü ve sevgiyi bir arada tutabilmek olduğunu belirten Selvitopu, “Birlikte yaşamın en temel koşulu bunlardır.  Hz. Hüseyin’in o duruşu tüm İslam dünyasını birleştirmiştir. Farklı mezhepten olanları da bir araya getirmiştir. Bugün insanlığın barışa, kardeşliğe hoşgörüye çok ihtiyacı var. Lütfen hep beraber bunları hâkim kılalım, kimseyi ötekileştirmeyelim. Hangi etnik köken, ırk ve inançtan olursa olsun insan olarak görelim. Bunları yapabilirsek, sevgi barış dostluk hâkim olur, insanlık hâkim olur. Hz. Hüseyin’in Kerbela’daki duruşunun ifadesi de budur. İhanete uğramasına rağmen ayakta dimdik durmuştur. Tarih her zaman onları yazacak ve anacaktır. İnsanlıktaki en önemli şey iz bırakmaktır. Hz Hüseyin’ler, Pir Sultan’lar gibi ve Ulusal Kurtuluş Savaşımızın Lideri Mustafa Kemal Atatürk gibi iz bırakacaksınız” dedi

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı İzmir Şube Başkanı Satılmış Pekgöz ise, Muharrem ayının önemine değindi. Pekgöz,  bugünlerin ağlama günü olmaktan çıkartılarak yeniden yorumlanması, o onurlu direnişi anlamak ve o ışığı hep canlı tutmak için bir vesile olarak anlaşılması gerektiğinin altını çizdi.

Aşure dağıtıldı

Etkinlik kapsamında Ozan Turabi Yılmaz, Murat-Özlem Sincer, Ahmed Mahlassız, Haydar Atasoy ve Semah Ekibi sahneye çıktı. Sevgi, barış ve kardeşlik için dualarla karılan aşure tüm vatandaşlara dağıtıldı.

Top