Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 10 Mayıs 2022, 19:58
Okunma: 428 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi'nin 2021 yılı kesin hesap cetveli kabul edildi.

Başkan Selvitopu: “Dar bütçemize rağmen yatırımların altından kalkıyoruz”


Karabağlar Belediye Meclisi'nin mayıs ayı ikinci toplantısı, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetiminde gerçekleştirildi. 2021 yılı kesin hesap cetvelinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Selvitopu, dar bütçeye rağmen önemli yatırımların altından kalkmayı başardıklarını vurgulayarak, “Türkiye'de bütçe gelir gider dengesini istikrarlı hale getiren, yatırım yapan belediyelerden biriyiz” dedi.
Ana hizmet binasındaki meclis salonunda yapılan toplantıya, CHP İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Şeyhmuz Gültekin de katıldı. Toplantının başında, divan katip üyeliğinden ayrılan Derya Pala'nın yerine, yapılan seçim sonucu Serap Eyce getirildi. Daha sonra
2022 bütçesinde ek olarak 170 milyon liralık ödenek ayrılması, oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda meclis üyeleri, 2021 yılı kesin hesap cetveli konusunda görüşlerini paylaştılar.

Konuşmaların ardından değerlendirme yapan Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'ne gelir sağlayacak büyük sanayi tesisleri, ticaret merkezleri, gökdelenler gibi yatırımların ilçede bulunmadığını hatırlattı. Bu nedenle kent planlamasını öncelediklerini ve çarpık yapılaşmayı ortadan kaldırmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Bunlar tabiki gözle görülen işler değil. Planlama beyin, emek, mühendislik ve mimarlık işi. Karabağlar'da bu altyapı hazırlandı. Gelecekte de birçok ilçeden bütçe anlamında daha iyi hale gelecek ve bunu yatırıma dönüştürecek” dedi.

 

Gelir gider istikrarı!

 

Başkan Selvitopu, Karabağlar Belediyesi'nin bugünkü dar bütçesini en iyi şekilde kullandığını belirterek, “Şunu iddialı şekilde söylüyorum, Karabağlar Belediyesi var olan bütçesiyle Türkiye'de yatırım yapan sayılı belediyelerden biridir. İsteyen herkes bunu araştırabilir. Bu belediyenin ne kadar yatırım yaptığını herkes istatiksel olarak bulabilir. Bu bütçeyle önemli yatırımların altından kalkan bir belediyeyiz. Bütçe gelir gider dengesini istikrarlı hale getiren belediyelerin başında geliyoruz” diye konuştu.

Başkan Selvitopu, Atatürk Gençlik ve Spor Merkezi'nin yapımını hızla sürdüren, Yıldız Kenter Kültür ve Sanat Merkezi, Nasreddin Hoca Çocuk Bilim ve Kültür Merkezi, Mobilya Akademi gibi bir çok projeyi yaşama geçiren Karabağlar Belediyesi'nin, kentin temiz tutulması, park, kaldırım yapımı ve asfaltlama gibi çalışmaları da kendi personeliyle yerine getirdiğine dikkat çekti. “Karabağlar'da personel ordusu yok” diyen Başkan Selvitopu, “1500 kişilik dinamik ekibimizle 500 bin insanımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Tüm bu işleri ihaleyle yaparsak, bunun altından kalkma şansımız yok” dedi.

Çok boyutlu sosyal yardım


Başkan Selvitopu, sosyal yardımların yetersiz kaldığı eleştirilerine, “Birçok tesis Karabağlar'a kazandırıldı. Yenilerinin de yapımı sürüyor. Bunları yaparken sosyal boyutuna da dikkat ediyoruz. Sosyal yardımı sadece alışveriş kartı olarak algılamıyoruz. Örneğin bir yurt yaptıysak, bu dar gelirli ailelerin bütçelerine katkıdır. Dersanemizde 1000'in üzerinde öğrenciye ücretsiz eğitim veriyor ve 38 öğretmen istihdam ediyorsak, bu bir katkıdır. Bu ve benzer örnekler dikkate alındığında, çok yüksek rakamların vatandaşlarımızın lehine kullanıldığı görülür” yanıtını verdi.

Başkan Selvitopu faiz ödemelerine ilişkin de, “Biz de faiz ödeme meraklısı değiliz ancak faiz giderlerimizin büyük bölümü devlete. Bankalara olan borcumuz ise faiz dahil 18.5 milyon lira. Eğer ekonomik kriz olmasaydı bu yıl içinde banka borçlarımızı sıfırlayacaktık” yorumunu yaptı.

Kesin hesap cetvelinde gider bütçesinin yüzde 92, gelir bütçesinin de yüzde 97 oranında gerçekleştiğini vurgulayan Başkan Selvitopu, “Kısacası Karabağlar Belediyesi'nin 2021 yılı kesin hesabı, bütçede öngörülen işler için harcanmıştır. Sizlerden de farklı işler için harcandığına yönelik bir eleştiri duymadım. Karabağlar'ın çok şeye ihtiyacı var ve bütçe yetersizliğinin farkındayız. Yeni kaynaklar yaratmak için çalışıyoruz. Bulduğumuz her kaynağı Karabağlar'da yaşayan insanlarımız için yani toplum çıkarına kullanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra kalem kalem yapılan oylama sonucu 2021 yılı kesin hesap cetveli oy çokluğuyla kabul edildi.

Top