Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 12 Şubat 2019, 10:12
Okunma: 746 Kez Görüntülendi

“Karabağlar’da STK’larla beraber yürümeye devam edeceğiz”

Seçim çalışmaları kapsamında gündüz esnaf ziyaretleri, akşam ise dernek ziyaretlerine ağırlık veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, geçtiğimiz 5 yıllık süreçte sivil toplum kuruluşlarıyla ilçede önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Yeni dönemde de bireylere değil topluma hizmet anlayışımızla ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürümeye devam edeceğiz” dedi.

Fahrettin Altay’da esnafı ziyaret etti

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu seçim çalışmaları kapsamında Üçkuyular Fahrettin Altay Mahallesi’nde esnafı ziyaret etti. Yol boyunca karşılaştığı vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Selvitopu, ardından esnafı tek tek dolaşarak hayırlı işler diledi. Başkan Selvitopu’na esnaf ve vatandaşlar yakın ilgi gösterdi. Seçimlerde başarı dileğinde bulunan esnaf ve vatandaşlar, Selvitopu’nun ilk 5 yıl boyunca çok başarılı bir yönetim gösterdiğini belirterek, yeni dönem için de aynı başarıyı tekrarlaması dileğinde bulundular.

Dernek ziyaretleri ile programa devam etti

Başkan Selvitopu esnaf ziyaretlerinin ardından hemşehri derneklerinin çoğunlukta olduğu Karabağlar’da dernek ziyaretlerine de başladı. Bu kapsamda Urfa Ceylanpınarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği ile İzmir Karabağlar Vanlılar Derneği’ni ziyaret eden Selvitopu, burada yoğun bir ilgi ile karşılandı. Selvitopu derneklerde yaptığı konuşmalarda sivil toplum kuruluşlarının önemine dikkat çekerek bu yeni dönemde de sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yürüyeceklerinin mesajını verdi.

Karabağlar’da yeni kurulan Urfa Ceylanpınarlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Başkan Abdülkadir Alkan ve üyeler, Başkan Selvitopu’na yöreye özgü mırra ikram ettiler. Karabağlar Vanlılar Derneği’nde ise Dernek Başkanı Ercan Turan ve dernek üyeleri tarafından karşılanan Selvitopu, gerçekleştiği projeler ve yeni dönemde gerçekleştireceği çalışmalar hakkında dernek üyelerine bilgi verdi.

Herkesin başımızın üzerinde yeri var

Geçtiğimiz dönemde de ilk ziyaretlerini Vanlılar Derneği’ne yaptığını hatırlatan Başkan Selvitopu, buranın yine uğurlu geleceğinden hiç kuşkumuz yok” diye konuştu. Karabağlar Belediyesi olarak vatandaşlarının oy versin veya oy vermesin herkesin başlarının üzerinde yeri olduğunun altını çizen Selvitopu, “5 yıllık hizmet sürecinde herkese aynı gözle baktık aynı mesafede olduk. Herkesi kucaklamaya çalıştık. Bütün işlerimizin odağında insan var. Her zaman temel amacımız da insana hizmet etmektir. Karabağlar’da bizler bu anlayışa hizmet etmeye çalıştık” dedi.

3 önemli konu Karabağlar’ın geleceği için çok önemli

Karabağlar’ın çıkarları doğrultusunda, Karabağlar halkıyla birliktelik sağlayabileceklerini belirten Başkan Selvitopu, Karabağlar’ın 3 önemli sorunu olduğunu, bunu da önümüzdeki dönem yine sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek çözebileceklerine inandığını sözlerine ekledi. Selvitopu sözlerine şöyle devam etti: “Uzundere’de üniversite kampüs alanı varsa sizin sayenizde. Sizlerin büyük katkısı ile oldu. Buranın 38 hektarı kampüs alanı oldu. Geri kalan 42 hektarı konuta açmak istiyorsunuz? O alanı neden açıyorsunuz? Orayı da üniversite alanı olarak verin. Diğer bir konu Karabağlar’da Kaymakamlığın önünde emniyete ait yıllardır duran bir çukur var. Biz buranın altı otopark, üstü meydan olmalı diyoruz. Hadi eğitim alanı yapalım diyorsunuz, tamam yapın. Biz de belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yapalım. Buraları rantçılara teslim etmeyin. Son olarak Poligon Deresi var. Burası 200 hektarlık alan, yani fuarın 5 misli. Burada askeri tesis var. Buraya da Millet Bahçesi yapacağız dediniz. Tamam yapın, ama geri kalanını da rekreasyon alanı olarak bırakın. İzmir’de yaşayan 4 milyon insan buradan yararlansın. Ben bunu devamlı soracağım. Burada belediye olarak üzerime düşen ne varsa sonuna kadar mücadele edeceğim. Bu gelecek kuşaklara karşı hepimizin görevi.”

Kentsel dönüşüm siyasi tartışmalara kurban edilmemeli

Kentsel dönüşüm konusunda da açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, bu konunun siyasi tartışmalara kurban edilmesinin doğru olmadığını söyledi. Selvitopu “Ne yapmamız lazım. O bölgelerde 17 mahalleyi ilgilendiren 540 hektarlık Bakanlığın yaptığı bir kentsel dönüşüm projesi var. 2012 yılında ilan edildi, 2019 a geldik hala sağlıklı bir proje üretilemedi. Burada bir an önce proje üretilmesi gerekiyor. Çünkü insanlarımız o bölgelerde tedirginler. O dönemin Bakanı Mehmet Özhaseki’ye de söylemiştim. Buraları belediyeye verin, kentin belleği belediyelerdir. Bu işin Ankara’dan yürümesi mümkün değil, mutlaka işin içinde yerel yönetimlerin olması gerekiyor. İnşallah seçimlerden sonra çözüm üretilir ama hakka, hukuka uygun bir çözüm üretilsin. Orada oturan vatandaşlarımızın hak ve hukukunu koruyan bir proje üretilmesi lazım. Eğer bir rant oluşacaksa bundan ilk olarak orada yaşayan insanlarımızın yararlanması gerekiyor. Şu anda Uzundere mahallesinde 32 hektar üzerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm projesi var. Yüzde yüz uzlaşı ile devam ediyor. Kimse mağdur olmadı. Biz bu tür uygulamaları savunuyoruz. Bizler doğru projelerin har zaman yanında olacağız. Bakanlık doğru projeyi getirdiği anda ben de onu desteklerim” dedi.

STK Merkezi kuracağız

Doğru ve mantıklı işler yapmaları gerektiğini belirten Başkan Selvitopu “Ne yapmak istediğimi halkımıza anlatmaya çalışıyorum. Karabağlar’ın faydasına ne olacaksa onu destekleyeceğim ve yanında olacağım. Önemli konuları yine sivil toplum kuruluşlarıyla beraber takip edeceğiz. Bunları sağlarsak Türkiye’de çok önemli şeyi de başarmış olacağız. Karabağlar’da ‘STK Merkezi’ kuracağız.81 ilden insanımız var. İzmir’de bu merkezlerde bir hafta ‘Van Günleri’ olsa kötü mü olur? Kaynaşmayı arttırır. İşte tüm derneklerin ve bizlerin birleşmeye ihtiyacı var” dedi.

Açacağımız merkezlerle insanların ayağına gideceğiz

Önümüzdeki dönemde kültür merkezleri, semt merkezlerini arttıracaklarını, taziye evlerini yaygınlaştıracaklarını belirten Selvitopu “Bunları başarırsak ne mutlu bize. En büyük mutluluk budur. Biz insanlarımızın ayağımıza çağırmayacağız, biz onların ayağına gideceğiz. Ne kadar başarılı olursak insanlarımız da o kadar mutlu olur” dedi.

Konuşmanın ardından Karabağlar Vanlılar Dernek Başkanı Ercan Turan da Başkan Selvitopu’nun ilk ziyaretini kendi derneklerine yaptığını hatırlatarak, “Bize değer verdiği için teşekkür ediyor, başarılar diyorum. Kendisiyle 5 yıllık süreçte bir çok projede yer aldık. Her türlü desteği aldık. Kendisine, Vanlılar adına sahip çıktığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür etti. Yıldız seçimi yine kazandıkları zaman herkese eşit hizmet yapmanın temel prensipleri olacağını hatırlattı.

Top