Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 28 Ekim 2019, 10:16
Okunma: 612 Kez Görüntülendi

Belediye başkanları Muhittin Selvitopu ve Mert Uygun protokol imzaladı.

 

BAYRAMİÇ KARABAĞLAR'IN  “KARDEŞİ” OLDU

 

Çanakkale'nin Bayramiç ilçesi, Karabağlar Belediyesi'nin “kardeşi” oldu. Her iki yerel yönetim arasında işbirliğini güçlendirmek amacıyla hazırlanan “kardeş şehir” protokolü, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun arasında imzalandı.

Karabağlar Belediyesi Başkanlık Makamı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, “Ülkemizde bütün yerel yönetimler, belediyeler tabiki kardeş. Ancak biz Bayramiç'le farklı bir iletişim içinde olacağız. Birbirimize destek olacak, Karabağlar ve Bayramiç'te yaşayanlara daha iyi hizmet etmeye çalışacağız. İnşallah kısa sürede Bayramiçlilerin günlük yaşamlarına küçük de olsa bir katkı sağlamış oluruz. Buradan tüm Bayramiçlilere sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. İmza koyduğumuz protokol hayırlı olsun” dedi.

Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun da, küçük nüfuslu bir yerel yönetim olduklarını anımsatarak, bu nedenle Karabağlar'ı “Ağabey” olarak gördüklerini söyledi. Kendisinin 6 ay önce göreve geldiğini belirten Uygun, “İlk kardeş şehir protokolünü Karabağlar'la yapmak onur verici. Bu kararın alındığı Karabağlar Belediye Meclisi'ne de ayrıca teşekkür ediyorum. Umarım sizi en kısa sürede Bayramiç'te ağırlarız” diye konuştu.

Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş'ün de katıldığı protokol imza töreninin ardından Başkan Selvitopu Uygun'a, ilçeye özgü el işi oyma sandık armağan etti. Bayramiç Belediye Başkanı Uygun da Başkan Selvitopu'na, elma heykelciğiyle porselen tabak verdi.

 

LİSTE ZENGİNLEŞİYOR

 

Karabağlar, Ardahan'ın Damal, Aydın'ın Kuşadası, Bitlis'in Ahlat, Rize'nin Çamlıhemşin, Konya'nın İmrenler, Mardin'in Ömerli ve Yeşilli, Girit'in Hanya, Kars'ın Susuz, Denizli'nin Bekilli, Bitlis'in Güroymak ve Tatvan, Tokat'ın Yalınyazı ve Akarçay Görümlü, Kıbrıs'ın Değirmenlik, Kahramanmaraş'ın Nurhak, Adıyaman'ın Harmanlı ve Şambayat, Malatya'nın Hekimhan ve Arapgir, Erzurum'un Tortum ve Gaziantep'in Karkamış belediyeleriyle de “kardeş şehir” olmuştu.

 

 

 

 

Top