Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Haziran 2018, 08:05
Okunma: 758 Kez Görüntülendi

Çocuklar Daha Temiz Bir Dünya İçin Buluştu

Karabağlar Belediyesi Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından, “Dünya Çevre Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen şenlikte, çocuklar daha temiz bir çevre ve kent bilinci yaratmak amacıyla atölye çalışmalarına katıldı.

 

Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, siyasi parti ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri, başkan yardımcıları, çevre kuruluşları, meslek odaları, dernekler ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 

Bundan sonrası size emanet çocuklar

Tüm dünyada çevre kirliliğinin yüzde 95’inin son 50 yılda meydana geldiğine değinen Başkan yardımcısı Alev Ağrı, “Çevre Gününü her 5 Haziran’da kutluyoruz ama bu yetmez,yaşantımıza da yansıtmalıyız. Çok dikkatli ve ölçülü yaşamamız gerekiyor. Ben kendi kuşağım adına söylemek isterim ki üzerimize düşeni yapamadık. Ama gençler ve çocuklardan çok ümitliyim. Bundan sonrası size emanet çocuklar” diye konuştu

Atölyeler ilgi gördü

Konuşmaların ardından çocuklar, çevreci kuruluşlar, meslek odaları ve Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA) tarafından düzenlenen çevre duyarlılığı temalı atölye çalışmalarına katıldılar. Yaptıkları tasarımlarla ağaçları giydiren, saksılara bitki diken, tekstil atıklarından çanta tasarımı yapan çocuklar ayrıca çevre konulu resim atölyesinde resim yaparak hayallerindeki dünyayı çizdiler. Etkinlik, yazar Yıldız İlhan’ın çocuklar için kitaplarını imzalaması ve tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Top