Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Nisan 2020, 14:35
Okunma: 491 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi 23 Nisan’ı evlerinde kutlamak zorunda kalan çocuklarla ailelerini yalnız bırakmadı.

 

Coşku Evlerden Sokaklara Taştı

 

Karabağlar Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 100. yılında, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden ayrılamayan çocukları ve ailelerini yalnız bırakmadı.  Türk bayrakları ve Mustafa Kemal Atatürk afişleriyle donatılan belediye araçları, ilçenin ana arterlerinde dolaşarak,  marşlar, çocuk şarkıları çaldı. Aileleriyle birlikte evlerinin balkonlarına, pencerelerine çıkan binlerce çocuk da, ellerinde Türk bayraklarıyla ve Atatürk posterleriyle bu coşkuya ortak oldu.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı 100. yılı olması nedeniyle aylar öncesinden hazırlığını yaptıkları görkemli kutlamaları, koronavirüs salgını nedeniyle iptal etmek zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Buna rağmen çocukları ve ailelerini evlerinde yalnız bırakmak istemediklerini belirten Başkan Selvitopu, “Bu etkinlikle 23 Nisan coşkusu evlerden sokaklara taştı. Gelecek yıllarda 23 Nisan’ı yine hep birlikte, büyük bir heyecanla kutlayacağız. Yine hep birlikte meydanlarda olacağız. Ben tüm çocuklarımızın bayramını bir kez daha kutluyor, onlara aileleriyle birlikte sağlıklı bir yaşam diliyorum” dedi.

 

O ATEŞ HALA YANIYOR!

 

Başkan Selvitopu sosyal medya hesabından da, “Atam; Karanlıklar, yoksulluklar ve zorluklar içinden gelerek 100 yıl önce TBMM'yi açtın ve ulusal egemenliğimizi tüm dünyaya ilan ettin. İçinden geçtiğimiz sıkıntılı günlere rağmen yaşlısıyla, genciyle, çocuğuyla 83 milyon yurttaş 23 Nisan günü sabahına çocuklar gibi uyandık. 100 yıl önce Ankara'da yaktığın egemenlik ateşi hepimizin kalbinde aynı kararlılıkla yanmaya devam ediyor” mesajını paylaştı.

Başkan Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu ayrıca evlerinin balkonuna çıkarak, ellerindeki Türk bayraklarıyla 23 Nisan coşkusuna ortak oldu. Selvitopu çifti saat 21.00’de tüm Türkiye’de olduğu gibi İstiklal Marşı’nı okudu.

 

Top