Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 12 Şubat 2018, 10:21
Okunma: 871 Kez Görüntülendi

 

Hedef; Daha Temiz Karabağlar…

500 bine yaklaşan nüfusu, 58 mahallesi ve yaklaşık 10 bin hektarlık yüzölçümüyle Karabağlar, Karabağlar Belediyesi'nin modern projeleri birer birer hayata geçirmesiyle yeni bir kimlik kazandı. Daha çağdaş bir yapıya kavuşan ilçede kentin temizliğine de ayrı bir önem veriliyor. İlçedeki temizlik çalışmalarını toplam 274 personel, son model teknolojik ekipmanlarıyla gerçekleştiriyor. İlçede günde 500 ton çöp toplanıyor.

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Daha Temiz Karabağlar” hedefiyle çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. İlçe genelinde toplanan evsel atıklar toplam 7 bin 750 çöp konteynırında toplanıyor. Ekipler günde 3 vardiya toplam halinde 450-500 ton arasında evsel atık toplayarak çöp biriktirme yerine taşıyor.

Yerinde yıkama, dezenfekte ayrıca tamir ve bakım

Her yıl ortalama bine yakın konteynır yenileri ile değiştirilirken,  2 bine yakın konteynır da yerinde tamir, bakım, boyama ve onarım yapılarak parça değişimleri sağlanıyor. Ayrıca konteynırlar her hafta düzenli olarak yıkama ve dezenfekte aracı ile temizleniyor.

Her gün süpürme

Karabağlar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bunun yanı sıra  haftanın 6 günü belirlenen yerlerde büyük süpürme araçları ile mahalleleri temizlemeye devam ediyor. İlçede bulunan 15 pazaryerinin temizleme ve yıkama işlemleri de yine Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün görevleri arasında yer alıyor. Öte yandan Belediye ekipleri, bölge sakinlerinin kullanmadığı eski mobilyaları da evlerinin önünden alarak geri dönüşüme kazandırıyor.

 

Top