Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 18 Ocak 2018, 13:32
Okunma: 854 Kez Görüntülendi

 

Başkan Selvitopu sertifika töreninde konuştu:

“Hizmet için herkese eşit mesafedeyiz”

 

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen eğitim programlarına katılan kadınlara sertifikaları verildi. Sertifika dağıtım töreninde konuşan Başkan Muhittin Selvitopu, güçlü bir toplum oluşturmanın yolunun, güçlü bireyler yetiştirmekten geçtiğine işaret etti. Selvitopu, Karabağlar Belediyesi’nin bu bilinçle, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmeye çalıştığını dile getirdi.

Karabağlar Belediyesi’nin, 2017 yılında ilçedeki kadınlara yönelik düzenlediği çeşitli eğitimlere katılanlara sertifikaları verildi. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı, Lider Kadın Eğitimi, Kadın Sağlığı Eğitimi ve 0-18 Yaş Aile Eğitimleri programlarına katılan kadınlar, sertifikalarını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Güven Güngörmüş ve Uzundere Mahalle Muhtarı Osman Sarı’nın elinden aldı.

Güç bilgiden gelir

Sertifika dağıtımı öncesi konuşan Başkan Selvitopu, dünyayla rekabet etmenin yolunun bilgiden geçtiğine işaret ederek, “Bizim bakışımızda şu var; güç, bilgiden gelir. Yani güçlü olmanın yolu bilgiye ulaşmaktır, bilgiyi elde etmektir. Dünyayla da boy ölçüşmenin, rekabet etmenin yolu bilgiye ulaşmayla olur. Ne kadar nitelikli insan yetiştirirsek, o ölçüde dünyayla rekabet edebilir, yarışabiliriz. Diğer yönüyle de bakınca, kendi toplumu içinde karşılaştığı sorunları çözebilen bireyler yetiştirmemiz lazım. Bu eğitimleri de böylesi bir amacı gözeterek gerçekleştirdik” dedi.

Hedef,  toplumun her kesimine ulaşmak

Yerel yönetim olarak toplumun her kesimine ulaşmanın önemine vurgu yapan Başkan Selvitopu, “Belediye olarak imkânlarımız dâhilinde toplumun her kesimine ulaşmaya çalışıyoruz. Çalışma süremiz içinde semt merkezlerimizin sayısını arttırdık, kültür merkezlerimizi de arttıracağız. Özellikle yoksul semtlerde kreşler açmayı hedefliyoruz. Çocuğuna bakmaktan dışarıya çıkamayan kadınlarımızı bilgiye ulaştırmayı ve sosyalleşmelerine imkân sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

Kimseyi ötekileştirmeden, herkese eşit mesafede duruyoruz

“Seçildik geldik, siyaset orada bitti” diyen başkan Selvitopu, sözlerini şöyle sürdürdü ; “Seçildikten sonra amaç, toplumumuzun bütününe hizmet etmek, insanlarımızı daha iyi yaşatmak için çabalamaktır.  Hizmet etmenin de birçok yönü var. Sosyal yönü, kültürel yönü, eğitim yönü ve sağlık yönü var. İnsanımızın bütün bu alanlarda hem bilgiye ulaşması hem de kendini daha iyi ifade etme olanaklarını ortaya çıkarmayı çabalıyoruz. Bunu yaparken de hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi ayırmadan, her kese aynı mesafede kalarak ve hizmetin odağına insanı alarak çalışıyoruz.”

Eğitime katılan kadınlar adına Havva Çalık, Naciye Kabay, Gülay Konu, Filiz Kabakçı, Gülşen Kırsangüneş ile Cevriye Demirel de birer konuşma yaparak duygularını dile getirdiler.

Sertifika dağıtım töreni toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

 

 

Top