Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 27 Eylül 2021, 09:52
Okunma: 508 Kez Görüntülendi

10. yaşını kutlayan KARBEM yeni eğitim öğretim yılına başladı.

 

İlk ders zili Başkan Selvitopu'ndan

 

Karabağlar Belediyesi tarafından fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan ve liseyle üniversiteye hazırlanan gençlere ücretsiz eğitim olanağı sunan Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), yeni eğitim öğretim dönemine başladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM'in 10. yaş pastasını birlikte kestiği öğrenci ve öğretmenlere başarılar dileyerek, “Tüm gücümüzle eğitimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Karabağlar Belediyesi'nin önemli sosyal projelerinden biri olan KARBEM, 10. yaşını kutluyor. Merkez 7., 8., 11., 12.sınıflar ve mezun gruplara hizmet veriliyor. Bu yıl 1000'i aşkın öğrenci, konusunda uzman eğitimciler eşliğinde sınavlara hazırlanıyor.

 

'Bilgi en büyük güç'

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM'i ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlere hayırlı olsun dileğini iletti. Sınıfları tek tek ziyaret eden Başkan Selvitopu, öğrencilere hedeflerindeki, hayallerindeki meslekleri sordu. Başarı için düzenli ve sıkı çalışmanın önemine dikkat çekerek, “Hepinize şimdiden kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Umarım bu zorlu sürecin sonunda hedefinize ulaşır ve mutlu olursunuz. Sizlerin başarısı bizim de en büyük mutluluk kaynağımız. Bilgi güçtür. Ne kadar bilgili ve donanımlı olursanız, yaşamda o denli güçlü olursunuz” dedi.

Derslere verilen öğle arasında öğretmenlerle bir araya gelen Başkan Selvitopu, onlara özverili çalışmaları ve emekleri için teşekkür etti. Karabağlar Belediyesi'nin tüm gücüyle eğitimin, dar gelirli ailelerin yanında olmaya çalıştığını hatırlatarak, “Eğitimle ilgili genel bir bakışımız, anlayışımız var. Okulların bakım ve onarımlarından eğitim kurumlarımıza malzeme desteğine kadar çok boyutlu bir çalışma yürütüyoruz. Bunları yapıyoruz çünkü eğitim konusu ülkemizin geleceği açısından çok önemli. Bu çocuklar gelecekte ülkeyi yönetecekler. Onların donanımlı, bilgili yetişmesi gerekiyor. Bu yönüyle çok önemli bir hizmeti gerçekleştiriyorsunuz. Geleceği şekillendiriyorsunuz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonra da öğrencilerimizle, ailelerimizle yakından ilgileneceğinize yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Öğretmenler de, destekleri ve KARBEM'in yeni eğitim öğretim sezonuna baştan sona yenilenmiş binada başlaması nedeniyle Başkan Selvitopu ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Başkan Selvitopu daha sonra, öğrenci ve öğretmenlerle 10. yaş pastasını kesti. Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Y. Güven Güngörmüş'le KARBEM Yöneticisi Umut Tekin de yer aldı.

Top