Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 25 Mayıs 2018, 15:41
Okunma: 1072 Kez Görüntülendi

İzmirspor’un Efsane Futbolcularının Adı, Bu Parkta Yaşayacak

 

Karabağlar Belediyesi, İzmirspor’un 3 efsane futbolcusu Tarık Gençay, Seyfi Talay ve Özcan Altuğ anısına yaptırdığı anıt rölyef ile yenilediği İzmirspor Gençlik Parkı’nı törenle hizmete açtı. Törende konuşan Başkan Selvitopu, 3 futbolcunun bulunduğu rölyefin açılmasından onur duyduğunu belirterek, yerel yönetim olarak ilçedeki spora ve kulüplere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Anıt Rölyef ve Park’ın yenilenmesi nedeniyle düzenlenen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız,  İzmirspor başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, futbolcuların yakınları ve takım arkadaşları, spor adamları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Teşekkür konuşmaları

Törende Bahçelievler Mahalle Muhtarı Halil Sarıcan’ın mahalle sakinleri adına Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiği konuşmasından sonra sırasıyla Seyfi Talay’ın kızı Süreyya Talay, profosyonel ligde ilk golü atan Özcan Altuğ’un torunu Berkan Karakaş da, burada bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür ettiler.  

 

Üç futbolcunun takım arkadaşı Bülent Buda ise takım arkadaşlarıyla yaşadığı anıları anlattı. Onlarla birlikte olmak müthiş bir duyguydu diyen Buda “Bu anıt rölyefi açan Karabağlar Belediyesi’ne,  İzmirspor yönetimine ve futbol adamları derneğine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Sağolun Başkanım

Projenin fikir babası olan Türkiye Futbol adamları Derneği Şube Başkanı Bahri Vreskala ise “Bu projeyi Başkanımız Muhittin Selvitopu’na ilettiğimizde “Derhal” dedi. Sağolun Başkanım. Bütün mesela sporu sevmektir. Bir belediye başkanı sporu seviyorsa o ilçe şanslıdır” dedi.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği İzmir Şube Başkanı Dr Şaban Acarbay ise her üç futbolcu ile birbirinden değerli hatıraları olduğunu belirterek “Burada bu anıtı yaptırarak kendilerini bir bakıma gençliğe emanet eden, onları İzmirspor camiasında özdeşleştiren belediyemize sonsuz şükran ile teşekkür ediyorum. İzmir’de güzel şeyler oluyor, ne mutlu bunu yapan belediyelere, ne mutlu unutulmayanlara ve onların yakınlarına ne mutlu unutturmayanlara” diye konuştu.

İzmirspor Kulüp Başkanı Mustafa Gürkan ise 3 futbolcunun futbol yaşamından kesitler sunarak “Yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyoruz. Bu anıt rölyefi gelecek nesillere aktaracak olmamızdan dolayı da ayrıca başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Bizim için onur

Bu anıt rölyefin açılmasında onları İzmir ve Karabağlar’a sunmaktan çok büyük onur duyduğunu belirten Başkan Selvitopu “Çünkü onlar bizim geçmişimiz. Onları geleceğe taşımazsak büyük bir eksiklik olur. Mustafa Kemal Atatürk, genç Cumhuriyeti kurmasıyla diğer dallarda olduğu gibi spor dalında da tüm Türkiye’de atılımlar gerçekleştirmiştir. İşte İzmirspor da o yıllarda kurulan İzmir’in en köklü kulüplerinden biridir. Biz yerel yönetim olarak sporun ve kulüplerin yanında olacağız. Onları desteklemek bizim en temel görevimiz olacak. Karabağlar Belediyesi olarak özellikle amatör spor kulüplerine destek olmaya çalıyoruz. Ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi. Spor, kültür ve sanatın en temel faaliyetler olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu “kültür, sanat ve spor insanları daha ileriye taşır. Ama maalesef ülkemizde bunlardan korkan ve çekinenler var. Mustafa Kemal Atatürk’ün öngörüsüyle biz bunları her yerde hakim kılacağız. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz” dedi. .

 

Sporu engellemeyin

Önümüzdeki günlerde Karabağlar Belediyesi’nin en önemli kompleksi- Gençlik Merkezi’ni- başlatmak istediklerinin altını çizen Selvitopu “Ama önümüze engeller çıkartılıyor. Buradan bir kez daha sesleniyorum sporu engellemeyin. Uyuşturucu ile mücadele etmek istiyorsanız bu alanları çoğaltmamız lazım” diyerek sözlerini noktaladı

 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise İzmirspor’un çok köklü bir kulüp olduğunu ve gençliğinde futbolcu fabrikası olarak adlandırıldığını belirtti. O dönemlerde İzmirspor’un alt yapısına hep gıpta ile baktıklarını belirten Bayır “ Bugün yine sağlam ellerde. Şampiyon oldular. O dönemde formasına bağlı sporcular bize de çok güzel şeyler öğrettiler. Bu rölyef burada durduğu sürece çocuklarımıza ve torunlarımıza anlatacağımız çok güzel hikayelerimiz olacak” dedi.

 

Başkan Selvitopu’na mahalle halkı adına teşekkür çiçeği

Konuşmaların ardından 3 futbolcunun anısına yapılan anıt rölyef ve İzmirspor Gençlik Parkı, Başkan Selvitopu ve konuklar ile eski futbolcuların katılımıyla açıldı. Açılışın ardından mahalle sakinleri Başkan Muhittin Selvitopu’na açtıkları anıt rölyef ve yeniledikleri park için teşekkür ederek çiçek sundu.

Top