Tarih: 01 Haziran 2018, 11:02

BİLGİ NOTU

İzmir'e Sahip Çık Platformu'nun 30.05.2018 tarihinde çeşitli basın ve yayın organlarında çıkan haberinde, Üçkuyular'da yapımı devam eden İstinye Park AVM inşaatının idare mahkemesinin iptal ve durdurma kararı doğrultusunda, Karabağlar Belediyesi'nce devam eden inşaatın bir an önce durdurulması gerektiği belirtilmiştir.

Söz konusu mahkeme kararı, ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ve Çevre Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan 266 ada 50 ve 51 parsellerdeki lise alanı ve resmi tesis (vergi dairesi) alanının bulunduğu imar planını iptal etmiştir. Bu doğrultuda gerekli işlemlere başlanmıştır. Ancak ilgili haberde bahsedilen İstinye Park AVM inşaatı belediye sınırlarımız içerisinde olmayıp, inşaat ruhsatı da belediyemiz tarafından verilmemiştir. Dolayısıyla Karabağlar Belediyesi'ni ilişkilendiren haberi düzeltir, kamuoyunun bilgisine sunarız.