Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 21 Mayıs 2018, 09:22
Okunma: 933 Kez Görüntülendi

 

Karabağlar, 19 Mayıs’ta Ata’sı için Koştu

Karabağlar Belediyesi tarafından her yıl 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda düzenlenen ve bu yıl 4’cüsü gerçekleştirilen geleneksel  “Bağımsızlık Koşusu” 7’den 70’e rekor katılımla gerçekleşti. Dereceye giren sporculara madalyaları Başkan Selvitopu ve diğer katılımcılar tarafından verildi.

Toplam 600 sporcu katıldı

Üçkuyular Fahrettin Altay Meydanı’nda başlayan ve Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren 4.5 kilometrelik koşunun startını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu verdi. Koşuya Genç, Büyük ve Masterlar(erkek-kadın) amatör ve profesyonel toplam 600 sporcu katıldı. Vatandaşların koşu güzergâhında sporcuları alkışlayarak destek verdikleri koşuda dereceye giren sporcuların yanında tüm katılımcılara da madalyaları verildi.

Yaşasın Cumhuriyet, Yaşasın Türkiye, Yaşasın Mustafa Kemal Atatürk

Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen ödül törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri, spor kulüpleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Başkan Selvitopu 19 Mayıs tarihinin Cumhuriyetin kuruluşunun ilk adımı olduğunu belirterek “Bu ülke için hayatlarını kaybedenleri şükranla minnetle bir kez daha anıyoruz. Onlar olmasaydı, burada olmazdık. O gün verilen mücadeleyi bugün ülkemizde küçümseyenler, geri plana atmak isteyenler var. Bizler asla 1919’un değerini unutmayacağız unutturmayacağız. Kimsede bize unutturamayacak” diye konuştu. Cumhuriyetin teminatı gençlere de seslenen Başkan Selvitopu “Cumhuriyet sizlere emanet edildi. Mustafa Kemal Atatürk boşuna sizlere emanet etmedi. Sizler geçmişi özümseyip geleceğe taşıyacaksınız. Bu duygularla yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türkiye yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” diyerek sözlerini noktaladı.

Dereceye girenlere madalyaları verildi

Konuşmaların ardından madalya törenine geçildi. Sıralama sonucu Genç Erkeklerde 1-Hasan Basri Güdük, 2-Devrim Çelik, 3-Selman Deniz, Büyük Erkeklerde 1-Kudret Arabacı, 2-Ayhan Çalışkan, 3-Fatih Buzgan, Master Erkeklerde, 1-Oktay Fırat, 2-Ahmet Bayram, 3-Gökmen Aras, Genç Kızlarda 1-İpek Öztosun, 2-Gülçin Arasa, 3-Bilge Ece Seyhan, Büyük Kadınlarda 1-Tülin Okyay, 2-Hacer Uslu, 3-Gülşen Eser, Master Kadınlarda 1-Sevim Salgınoğlu, 2-Zehra Hızal, 3-Ayşegül Şentürk elde etti. Dereceye girenlere madalya ve altınları Başkan Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve meclis üyeleri takdim etti.

Spor okullarının gösterileri beğeni kazandı

Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda sona eren koşunun ardından Karabağlar Belediyesi spor okullarının zumba, aerobik, karate, bocce, taekwondo, basketbol, jimnastik, voleybol, engelli tenis ve halk oyunları gösterileri de düzenlendi. Başkan Selvitopu tüm branşları dolaşarak sporcularla fotoğraf çektirdi.

Ayrıca etkinliğin sonunda Karabağlar Kent Konseyi Sivil Toplum Kuruluşları tarafından düzenlenen halı saha futbol turnuvasında dereceye giren STK’lara altın ödülleri ve katılım sertifikaları da yine Başkan Selvitopu ve Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık tarafından verildi.

Top