Tarih: 27 Şubat 2020, 09:10

Personele, afet öncesi, afet anı ve sonrasında neler yapılması gerektiği anlatılıyor.

Karabağlar Belediyesi’nde AKUT Eğitimi

Karabağlar Belediyesi’nin Arama Kurtarma Derneği’yle (AKUT) yaptığı protokol kapsamında, personele yönelik afet eğitimleri veriliyor.

Karabağlar Belediyesi Gediz Asfalt Şantiyesi'nde düzenlenen ilk eğitime, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personelinin yanı sıra birim yetkilileri ve başkan yardımcıları da katıldı. Seminerde, deprem, sel ve yangınlarla ilgili sunumlar yapıldı. Deprem, sel ve yangınlara karşı ne gibi önlemler alınması gerektiği, afet durumunda ve sonrasında yapılması gerekenler anlatıldı. Ayrıca eğitim sırasında, Karabağlar Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Sivil Savunma Uzmanı Orhan Erdem bilgilendirmelerde bulundu. AKUT Gönüllüsü Murat Aras da, isteyen herkesin gönüllü olarak derneğe üye olabileceğini belirtti.

2. seminer ise Fen İşleri Müdürlüğü çalışanlarına yönelik oldu. Protokol kapsamında, Karabağlar Belediyesi ana binasında 2, Temizlik İşleri Şantiyesi’nde de 3 olmak üzere personele 5 eğitim daha verilecek.