Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 14 Şubat 2020, 14:36
Okunma: 957 Kez Görüntülendi

Tüm Bel-Sen’le, memurların sosyal denge tazminatına ilişkin toplu sözleşme imzalandı.

 

Karabağlar Belediyesi’nde ‘Yüzde 12’ Sevinci

 

Karabağlar Belediyesi ile Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasında imzalanan toplu sözleşmeyle, memur ve sözleşmeli memurların maaşlarına ek olarak ödenen sosyal denge tazminatına yüzde 12 oranında zam yapıldı.

Karabağlar Belediyesi Başkanlık Makamı’nda düzenlenen toplu sözleşme imza törenine,

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, başkan yardımcıları, ilgili bürokratlar,  Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aygün, işyeri temsilcileri Faruk Gülmez ve Murat Kınacı katıldı.

Sendika 2 No’lu Şube Başkanı Aygün’le birlikte sözleşmeye imza atan Başkan Selvitopu, her zaman çalışanların emeğini, hak ve hukukunu gözettiklerini vurgulayarak, “Ekonomik koşulları da dikkate alarak, çalışanlarımıza en iyi rakamı vermeye çalıştık. Emekten yana bakış açımızı bundan sonra da sürdürmeye kararlıyız. Sözleşmenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Toplu sözleşmenin Karabağlar Belediyesi’nde çalışan memur ve sözleşmeli memur olmak üzere toplam 450 çalışanı kapsadığını belirten Tüm Bel-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Mustafa Aygün de, karşılıklı anlayışla bu noktaya geldiklerini söyledi. Yüzde 12’lik artışın önemli olduğunu vurgulayan Aygün, “Duyarlılığı nedeniyle sayın başkana teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

2 yıllık toplu sözleşmeye göre, memur ve sözleşmeli memurlara ilk yıl yüzde 12 zamlı sosyal denge tazminatı ödenecek. İkinci yıl ise yüzde 10’un altında olmaması koşuluyla, enflasyon oranında zam yapılacak. Eğer enflasyon yüzde 10’un altında kalırsa, yüzde 10 oranı geçerli sayılacak.   

Top