Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 26 Ocak 2018, 16:04
Okunma: 1002 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi’nden Amatör Spor Kulüplerine Anlamlı Destek

Karabağlar Belediyesi, “Spora destek hayata destek” sloganıyla ilçemizde futbol, voleybol ve hentbol branşlarında faaliyet gösteren 25 spor kulübümüze, 90 bin TL nakdi, 160 bin TL tutarında da spor malzemesi yardımında bulundu.  Bu kapsamda 2018 yılı için amatör liglerde faal olarak yer alan 18 spor kulübüne 5’er bin TL nakdi destek, 25 amatör spor kulübüne de malzeme yardımı yapıldı.

İhsan Alyanak Spor Salonunda düzenlenen malzeme dağıtım törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Amatör Futbol Kulüpleri Birliği Başkanı Ercan Ertemçöz, amatör spor kulübü başkanları ve yöneticileri, sporcular, muhtarlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Açık, şeffaf ve dünyayı doğru yorumlayan gençliğe ihtiyaç var

Törende konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, açık, şeffaf ve dünyayı doğru yorumlayan bir gençliğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bunun yolu kültürden, bilimden ve spordan geçer. Gençler ne kadar bedeni ve bilgisi güçlü olursa, konuları çok daha doğru yorumlar. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin geleceğini siz gençlere emanet etti. Ülkeyi geleceğe taşıyan gençlere de bizim sahip çıkmamız lazım” dedi.

Karabağların önünü kapatmayın

Karabağlar Belediyesi olarak hem spor hem de kültürel alt yapıyı geliştirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Selvitopu, “Bizim Karabağlara spor, bilim ve kültür merkezleri, üniversiteler yapmamız lazım. Karabağları rant bölgesi haline getirip, toplu binalar yapıp kentsel dönüşümünü engellemeyin. Şu anda bizim dışımızda gelişen ve Karabağları rant bölgesi haline çevirmek isteyen bir anlayış var. Buradan bu anlayışa sahip olanlara sesleniyorum; Karabağların gelişimine dönüşümüne köstek olmayın! Bizler sporculara hizmet edecek, içinde amatör futbol kulüplerini maçlarını oynayacağı futbol sahası, buz pateni pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, voleybol ve basketbol sahalarının yer aldığı Uzundere Gençlik Merkezi projesini hazırladık. Buna engel olmayın, 2 yıldır hukuka rağmen bekletiyorsunuz. Bekletmeyin! O tesis Karabağlar halkına, gençlerine ve çocuklarına lazım ”diye konuştu.

Başkan Selvitopu, bundan sonra da ilçedeki amatör spor kulüplerine imkânlar ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Amatör Futbol Kulüpleri Başkanı Ercan Ertemçöz ise amatör spor kulüplerine her konuda destek olan Başkan Selvitopu’na teşekkür ederek, “Başkanımızın bu tür destekleri devam ettireceğini biliyoruz. Bizler de buna layık olarak daha başarılı, üst liglere çıkan kulüpler yaratacağımızın sözünü veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından malzeme dağıtımına geçildi. 25 spor kulübüne spor malzemesi yardımı,  18 spor kulübüne de malzeme yardımının yanı sıra nakdi yardım yapıldı. Dağıtılan spor malzemeleri şunlar: malzemeleri şunlar: eşofman, forma şort, tozluk, yağmurluk ve maç topu.

Top