Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 16 Mayıs 2018, 09:09
Okunma: 1160 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi’nden Sokak Hayvanlarına Can Suyu…

Karabağlar Belediyesi’nden 3’üncü Hayvan Sağlığı Merkezi

 

İlçede sahipsiz hayvanların daha iyi şartlarda yaşaması için önemli çalışmalarda bulunan Karabağlar Belediyesi, Uzundere ve Üçyol’da bulunan merkezlerin yanına tam donanımlı 3’üncü Hayvan Sağlığı Merkezi’ni ekledi. Törenle açılan hayvan sağlığı merkezi sahipsiz sokak kedilerine yönelik hizmet verecek.

 

Tahsin Yazıcı Mahallesi Nazım Hikmet Parkı’nda hizmete giren Hayvan Sağlığı Merkezi’nin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir, siyasi parti ilçe yöneticileri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, hayvansever dernekleri, meclis üyeleri katıldı.

 

Açılışta ilk konuşmayı Tahsin Yazıcı Mahalle Muhtarı Selim Arı yaptı. Hizmetlerinden dolayı şahsı ve mahalleli adına teşekkür eden Arı “Ulaşım açısından da çok güzel bir yer oldu. Başkanımız mahallemize çok şeyler yaptınız Biz bu güzel kadroyu 10 sene daha getirirsek, Karabağlar ilçesi İzmir’in en güzel ilçesi olur” dedi.

Belediye Veteriner Hekimleri adına konuşan Sinan Okçuoğlu ise “Türkiye’de çalışan 1350 veteriner hekim adına konuşuyorum. Veteriner hekimlerine değer veren bir anlayışın ne kadar ileri gittiğinin en güzel örneğini görüyoruz. Sayın başkanıma teşekkür ediyorum” dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı İzmir Şube Müdürlüğü temsilcisi Alp Kocabaş ise yerel yönetim olarak belediyenin çalışmalarının müdürlükleri tarafından da takdirle karşılandığını ifade ederek, bundan sonrada bu çalışmaların aynı şekilde devam etmesini diledi.

İzmir Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gökhan Özdemir ise Karabağlar Belediyesi ile birçok etkinlikte birlikte olduklarını hatırlatarak “Belki ilk kez bir belediye ile birlikte hayvan çalıştayı düzenledik. Bunun geri dönüşleri çok güzel oldu. Burası içinde örnek olacak bir sistem kurmuşlar. Teknik yönden de çok zengin. Tam donanımlı bir merkezi görmek bizi çok mutlu ediyor. İzmir bu konuda çok şanslı” dedi.

 

Başkan Selvitopu “Bu merkezleri yaygınlaştırmak zorundayız”

Böyle bir merkezi hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan Selvitopu konuşmasına “Her canlı bizim için önemli. Sağlıklı bir çevreyi gelecek nesillere taşımak ve bunları yaygınlaştırmak zorundayız” diyerek başladı.

Adam gibi adam olmak çok önemli

Göreve geldikleri günden bugüne her şeyi iyi niyetle yapmaya çalıştıklarının altını çizen Selvitopu “Bu ünvanların hepsi geçici. Biz insan olmaya çalışıyoruz.  Adam gibi adam olmak çok önemli. Toplumda yalan dolan hakim olmaya başladı. Bu zincirleri kıracağız, İnsan olacağız, insanları seveceğiz saygı duyacağız barış ve kardeşlik içerisinde hep birlikte yaşamayı sürdüreceğiz” dedi.

İnsan odaklı çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Selvitopu “Bunların içerisinde olmayan hiçbir projenin içinde yokuz. Rantın içinde yokuz. Karabağlar’ı rant’a teslim etmeyeceğiz. Yüksek Binalar yaparak ilçenin geliştiğini sananlar var. Gelişme, yüksek binalarla değil sağlıklı bir çevre ile sağlanabilir. Bizde onu yapmaya çalışıyoruz. Son zamanda Karabağlar’a göz diktiler. Ama Karabağlar buna müsaade etmeyecek. Kendi dinamikleriyle kendi gelişmesiyle hak ettiği yeri bulacaktır. Karabağlar halkı bilinçlidir. Neyin ne olduğunu çok iyi değerlendirir” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Tam donanımlı merkez


Sahipsiz sokak kedilerine yönelik hayvan sağlığı merkezinde ultrason, tam kan sayım cihazı, yoğun bakım ünitesi, mikroskop, otoklav, hasta kedilerin misafir edileceği hospitalizasyon ünitesi, ameliyata hazırlık ve uyanma odası ve tam kapasiteli ameliyathane bulunacak. Merkezde ayrıca bir veteriner hekim başta olmak üzere 6 personel hizmet verecek. 
Hayvanları koruma kanunu kapsamında Karabağlar Belediyesi tarafından  hayvan refahını artırmaya yönelik olarak düzenlenen bu merkez hayvan severler tarafından da beğeni ile karşılandı. Vatandaşlar hayvan sağlığı ve nüfus kontrolü açısından çalışmalara hız kazandıracak olan bu merkezin ilçe halkına faydalı olacağını ifade ettiler.

Etkinliğin sonunda Kar-Gönül ve Karabağlar Kent Konseyi ekolojik denge ve hayvan hakları çalışma grubu Başkan Selvitopu’na plaket verip teşekkür ederken, yerel hayvan koruma görevlisi eğitimine katılanlara da sertifikaları dağıtıldı.

Top