Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 12 Kasım 2018, 09:05
Okunma: 881 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi’nin Projelerine İZKA’dan Çifte İmza

Geleceğe dönük projeleriyle Karabağlar’ın daha modern ve yaşanabilir bir kent olması yolunda önemli adımlar atan Karabağlar Belediyesi, iki yeni projeyle daha ilçenin gelişmesine ivme kazandırıyor.  “Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi” ile Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yla  (İZMOD) proje ortağı olunan “Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis Yapımı” projelerinin hayata geçirilmesi için İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA) ile ayrı ayrı 1’er milyon TL’lik destek anlaşması imzalandı.

İzmir Kalkınma Ajansı’nda gerçekleştirilen törene Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ve İzmir Mobilyacılar Odası yönetimi tam kadro katıldı. Törende projelerin destek sözleşmelerini Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi için Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz, Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis Yapımı içinse Mobilyacılar Odası Başkanı Hasan Özkoparan ile İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz imzaladı.

En kısa zamanda İzmir’e hitap eden güzel projelere imza atacağız

İmza töreni sonrası konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, her iki projeye de verdiği katkı için İZKA’ya teşekkür etti. Mobilyacılar ve Marangozlar Odası ile yapılacak olan Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesisin önemli bir işlev göreceğini belirten Selvitopu “Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu. Diğer proje içinde Nasreddin Hoca heykelinin içinde 2 bin metrekarelik kapalı bir alan bulunduğunu hatırlatan Selvitopu “ Kente faydalı olabilmesi açısından bu projeyi gerçekleştirdik. Özellikle çocuklara yönelik eğitim, bilim, kültür ve sanat merkezi olarak İZKA’ya destek için başvurduk. İZKA yöneticileri de yaptıkları incelemede bu projeyi desteğe değer gördüler. Ben yine İZKA’ya çok teşekkür ediyorum. Bu projede bu destekle kentimize kazandırılmış olacak. Biz de inşallah en kısa sürede İzmir’e hitap eden güzel bir merkez haline getiririz” diye konuştu.

Emeği geçenlere teşekkür ediyorum

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise bu sıkıntılı dönemde böyle bir projeyi gerçekleştirmenin esnaf teşkilatı ve marangozlar mobilyacılar sektörüne emek verenler açısından çok önemli olduğunu belirterek “Bizim için son derece önemli olan bir projeyi gerçekleştirmenin keyfini yaşıyoruz. O nedenle Karabağlar Belediye Başkanı'mıza, İZKA’ya, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. 

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoporan ise 32 yıldır bu sektörde yer aldıklarını belirterek,  “Bizim sektörümüzün başlıca eksiklerinden biri eğitimdi. Karabağlar Belediye Başkanı'mızın vermiş olduğu destek beni çok sevindiriyor. İnşallah İzmir’e, yetişecek gençlerimize ve sektörümüze hayırlı olur” diye konuştu.

Her iki projede Karabağlar’a değer katacak

Çocuklara yönelik hizmet verecek

Uzundere Rekreasyon Alanı içerisindeki Nasrettin Hoca heykel binasının, Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi olarak düzenlenmesi projesi sayesinde Nasrettin Hoca heykel binası çocuklara dönük hizmet verecek, bilim merkezine dönüştürülecek. Bu kapsamda bina içinde çocuk aktivite alanları, interaktif oyun alanları, bilim deneyim salonu, uzay ve evren görsel salonu eğlence parkı, ve zekâ oyunları ile yine çocuklara dönük çok sayıda atölye alanı yer alacak.  

 

Karabağlar mobilya sektörüne yön verecek proje

İkinci proje ise Karabağlar Belediyesi ve İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası'nın(İZMOD) beraber yürüttüğü, mobilya sektörüne artı değer katacak bir çalışma olarak planlandı.

Mobilyacılar Mesleki Eğitim ve Sosyal Tesis Projesi kapsamında, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15 kişilik 4 adet eğitim odası, atölyeler, idari ofisler, kafeterya  ve otopark yer alacak.

Merkez, Karabağlar mobilya sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılayarak, sektörün geleceğe yatırım yapmasına olanak tanıyacak. Toplam 1816 m² inşaat alanını kapsayacak olan eğitim merkezi, 3 kattan oluşacak.

Top