Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 07 Mayıs 2018, 08:58
Okunma: 904 Kez Görüntülendi

 

Karabağlar’a Değer Katıyoruz…

-Karabağlar’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değer katıyoruz. Bu işleri parayla değil akılla yapıyoruz.

-Karabağlar’a devlet imkanlarını kullanarak AVM yapmak en çok esnafa zarar verir. Esnafın durumu zaten perişan ayakta durmakta zorlanıyorlar. Elimden gelse 5 kuruş almadan onlara hizmet vermeye çalışırım

-İller Bankası, AVM ile uğraşacağına Karabağlar halkının hakkını versin. Karabağlar Belediyesi şahıs belediyesi değildir. 500 bin insanın hakkı vardır.

-İmar barışı taslağında belediye sözcüğünü gördünüz mü? Yerel yönetimleri silip atmak doğru bir anlayış değildir

- Şeffaflık bizde var. Bilmediğiniz bir şey varsa söyleyin. Gizlimiz, saklımız yok. Karabağlar’daki yurttaşlarda bizim her şeyimizi biliyor. Bilmeye de devam edecek.

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Meclis toplantısında kabul edilen Karabağlar’ın 2018 yılı bütçesine ilişkin kesin hesap cetvelinin ardından son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Karabağlar Belediyesi, borcunun büyük çoğunluğunu devlete ödedikleri faizlerin oluşturduğunu belirten Başkan Selvitopu “Borcu borçla kapatmak gibi bir derdimiz yok. Devlete borcumuz var. Onları da yapılandırma planlarına göre düzenli ödüyoruz. Bizim Bin100 Şirket çalışanımız var. Şu ana kadar ne SGK, ne de Vergi borcu var. Maaşlarını günü gününe ödedik Ödemeye de devam edeceğiz. Karabağlar Belediyesi’nin ekonomik saygınlığı, ticari itibarı var” diye konuştu.

Hizmetlerimizi aksatmıyoruz

Belediye Ana hizmet binası yapımına destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür eden Başkan Selvitopu var olan belediye kaynaklarıyla da hizmetleri aksatmadıklarını söyledi. Yapabildikleri ölçüde iyi şeyler yaptıklarının altını çizen Selvitopu, bu süreçte 850 sokak yenilediklerini, Ana Hizmet Binası yaptıklarını ve ilçenin birçok yerinde proje inşaatlarının devam ettiğini sözlerine ekledi.

AVM, Karabağlar esnafına zarar verecek

Karabağlarda 101 hektarın kamulaştırıldığını ve burada AVM yapılacağını belirten Selvitopu “Bu AVM’ler, Karabağlar esnafına zarar verecek. Madem siz işleri bu kadar kısa sürede yapıyorsunuz. Neden bizim Uzundere’de yapacağımız spor kompleksimizi vermiyorsunuz. Bunun adı hizmetse hizmet olsun. İzmir halkı kimin ne yaptığını görüyor ve değerlendirecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. AVM için İller Bankası devreye girdi. Biz para istediğimizde dönem bitmiştir diyerek iki satır yazılıp iade ediliyor. Karabağlar Belediyesi şahıs belediyesi değildir. 5oo bin insanın belediyesidir. Herkesin hakkı var. Biz o hakları istiyoruz” dedi

Karabağlar’a değer katıyoruz

Karabağlar’a, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte değer kattıklarının altını çizen Başkan Selvitopu “Bazı işler parayla olmaz akılla yapılır. Biz akıl ile olan işleri öne aldık. Onu yapmaya çalışıyoruz. Dinamikleri harekete geçirmeye çalışıyoruz. Biz et veya kömür dağıtmıyoruz. Devlet sadaka vermez. Vatandaşını güvence altına alır. Bizim bakışımızda bunlar yok” dedi.

Elimden gelse 5 kuruş almam

Toplumda dengeyi esnafların sağladığını da ifade eden Başkan Selvitopu “Esnafın çalışması lazım. Esnafın durumu perişan zaten ayakta durmakta zorlanıyorlar. Elimden gelse 5 kuruş almadan onlara hizmet vermeye çalışırım. Toplumda dengeyi sağlayan esnaftır. Ancak AVM’ler, ticari merkezler esnafı yok ediyor. Bunları durdurulması lazım.” Diye konuştu.

Yerel yönetimleri silip atmak doğru değil

Son çıkan imar barışı taslağında ve yasalarda belediye sözcüğünün geçmediğine dikkat çeken Başkan Selvitopu “Yerel yönetimleri silip atmak doğru bir anlayış değil. Buralardan elde edilecek kazançlar Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne gidecek. Yerel yönetimleri devre dışı bırakan bir anlayış var” diye konuştu.

Gizlimiz saklımız yok

Son olarak Karabağlar’daki vatandaşların her şeyi bildiklerini sözlerine ekleyen Başkan Selvitopu “Şeffaflık bizde var. Bilmediğiniz bir şey varsa söyleyin. Gizlimiz, saklımız yok. Karabağlar’daki yurttaşlarda bizim her şeyimizi biliyor. Bilmeye de devam edecek. Gösterişli ve popülist hiçbir iş yapmıyoruz. Harcamalarımızın her kuruşu hesaplı kitaplıdır.” Dedi. Başkan Selvitopu ayrıca devletin ilçeye kültür merkezi, üniversite, okul yapmasını her zaman destekleyeceklerini ancak TOKİ’nin bina yapmasına şiddetle karşı çıkacağını ifade ederek ”Karabağlar’ın konuta ihtiyacı yok. Bu Karabağlar’ı cezalandırmaktır. Gelişmesini engeller. Keşke devlet bize sorsaydı. Ama maalesef o da yok” diyerek sözlerini noktaladı.

Top