Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 03 Kasım 2017, 14:59
Okunma: 972 Kez Görüntülendi

Karabağlar’a Modern Semt Merkezi  

Karabağlar’da gerçekleştirdiği projelerle adından sıkça söz ettiren Karabağlar Belediyesi, semt merkezi sayısını artırmaya devam ediyor.  Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun özellikle üzerinde durduğu ve büyük önem verdiği semt merkezlerine şimdi de Barış Semt Merkezi eklendi. Törenle temeli atılan Barış Semt Merkezi 1 yıl gibi kısa sürede tamamlanacak. Söz konusu semt merkezi taziye evi, kurs odaları ve çok amaçlı salon gibi özellikleriyle modern bir tesis olarak hizmet verecek.

Barış Semt Merkezi’nin temel atma törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Anadolu Birliği Derneği Onursal Başkanı Koçali Al, parti üyeleri, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ve STK temsilcileri katıldı.

Amacımız her mahalleye bir semt merkezi

Başkan Selvitopu konuşmasına Hakkari ve Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için rahmet dileyerek başladı. Şehitlerin yakınlarına da sabır dileyen Selvitopu, “Onlar hayatlarını verdiler.  Bizlerde ve gönüllerimizde her zaman yaşayacaklar. Umarım bu olaylar bir an önce sona erer ve 80 milyon insanımız barış ve huzur içinde yaşar” diye konuştu.

Halkla bütünleşmenin en önemli yolunun halkın ayağına gitmek olduğunu hatırlatan Başkan Selvitopu , “ Bizim temel ilkelerimizden birisi budur. Bunu yaptığımız projelerle gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz 58 mahallede bu tür merkezlerin açılışlarını gerçekleştirmek” dedi.

Amaç modern kentleşme

Karabağlar’ın imar planlamasını yeniden ele aldıklarını da vurgulayan Başkan Selvitopu,  planlamaların 2018 yılında bitirileceğini söyledi. Selvitopu amaçlarının  herkesin hakkını, hukukunu koruyan planlı bir gelişme sağlamak olduğunu da belirterek şunları söyledi: “Temel hedefimiz bu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız  ve bürokratlarımızla iletişim ve işbirliği içersinde Karabağlar’ı İzmir’in modern ilçesi haline getirmek amacındayız. Bunlar lafla değil. Alın teri ve emekle olur. Biz bir günümüzü bile boşa geçirmemeye çalışıyoruz. Her dakikamız Karabağlar’ın geleceği ile ilgili ve daha iyi gelişmesi için neler yapabiliriz diye geçiriyoruz. Bu yıl bu çalışmaları sahaya yansıttık, önümüzdeki yıl da yine hep birlikte açılışlarını gerçekleştireceğiz. Karabağlar gelişmesi ve kentleşmesi açısından doğru bir yola girdi. 3-5 yıl içerisinde Karabağlar’da gelişmeyi, düzgün kentleşmeyi hep birlikte izlemiş olacağız. Amaç sosyal belediyeciliği geliştirmek, halkla toplumla bütünleşmek” dedi.

Selvitopu, Karabağlar için büyük şans

Tacettin Bayır ise konuşmasında ilçede yapılan planlamanın önemine dikkat çekerek,  ”Eski kentlere yeni planlar yapmak çok zor. Ama bizim şansımız bu işi bilen bir başkanımız var. Kendisi Karabağlar için büyük şans. Biz Karabağlar’ı yaşanır bir kent yapmaya başladık. Bundan sonra da devam edeceğiz.  Başkanımız da önde başarıyla bu çalışmaları sürdürüyor. Bize gölge etmesinler,  Karabağlar’ı cennet haline getireceğiz” diye konuştu.

Barış Mahallesi Muhtarı Mustafa Yılmaz, mahallesine yapılan bu güzel hizmetten dolayı Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve ekibine teşekkür etti.

1 yıl içinde tamamlanacak

Temeli atılan Barış Semt Merkezi 5 kattan (bodrum, zemin ve 3 kat) oluşacak. Toplam inşaat alanı 971 metrekarelik alanın zemin katında taziye evi, 1. katında 3 adet derslik, 2. katında kadınların el becerilerini geliştirecekleri 5 adet kurs odası, son katta ise 150 kişilik çok amaçlı salon yer alacak.

 

 

 

Top