Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 21 Kasım 2017, 12:14
Okunma: 1090 Kez Görüntülendi

Karabağlar'da Çam Kese Tırtılına Karşı İlaçlama

Karabağlar Belediyesi, ilçede bulunan ve çam ağaçlarının tahribatına yol açan çam kese tırtılına karşı ilaçlama çalışmalarına başladı.

İlçede yeşile önem veren, çevre dostu bir anlayışla çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi ekipleri, çam kese tırtılının yumurtlama döneminde ilaçlama yaparak ağaçlara zarar vermesinin önüne geçiyor. İlk etapta okullara daha sonra park ve sokaklardaki çam ağaçları ilaçlanırken, ilacın tamamen biyolojik olduğu ve hedef zarar dışındaki hiçbir canlıya zararının bulunmadığı ifade edildi.

 Çam Kese Tırtılı nedir?
Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilaçlaması yapılan çam kese tırtılları, gelişimlerini bitkilerde geçirirler. Keselerini genellikle tepe sürgünlerine yakın dallara veya tepe sürgününün bulunduğu dal çatallarına yapar. Müdahale edilmediği takdirde, yaprakların tamamını yok ederek ağacı
çıplak hale getirir ve çam ağacının tahribatına yol açar. Bunun yanı sıra ağaçlardan düşen tırtıllar, insanlarla temas ettiğinde deri üzerinde alerjik reaksiyonlar yaratarak kaşınmalara sebep olur.

Top