Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 20 Eylül 2021, 13:33
Okunma: 669 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu öğrenciler ve ailelerin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

 

Karabağlar'da Eğitim Kart dağıtımları sürüyor

 

Karabağlar Belediyesi'nin, hem ilkokula yeni başlayan öğrenci ailelerini hem de ilçedeki kırtasiyeci esnafını desteklemek amacıyla hazırladığı “Eğitim Kart”ların dağıtımı sürüyor. Cennetoğlu Mahallesi'nde bulunan Emrullah Efendi İlkokulu'ndaki dağıtıma katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, öğrencilere ve ailelerine başarılar diledi. Törende Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Okul Müdürü Sadık Aktaş, Cennetoğlu Mahalle Muhtarı Mustafa Ölmez, Sarıyer Mahalle Muhtarı Emine Konukseven, Osman Aksüner Mahalle Muhtarı Murat Toprak ve General Asım Gündüz Mahalle Muhtarı Saim Keskin de yer aldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Selvitopu, “İlçemizde bulunan ve ilkokula yeni başlayan 3600 öğrencimize, Eğitim Kart'la kırtasiye desteği sağlıyoruz. Bu banka kartlarıyla ilçemizdeki kırtasiyeci esnafımızdan çocuklarınızın ihtiyaçlarınızı karşılayabileceksiniz. Sizler veliler olarak elinizden gelen çabayı gösteriyorsunuz. Bizim de amacımız küçük de olsa bu çabaya katkı koymak. Başarabilirsek ne mutlu bizlere. Çocuklarımız ne kadar iyi, donanımlı yetişirlerse bu ülkeye yararları o kadar fazla olur. Tüm çocuklarımıza eğitim yaşamlarında başarılar, sizlere de kolaylıklar diliyorum” dedi.

Başkan Selvitopu törenin ardından çocuklarla ve okul yöneticileriyle anı fotoğrafı da çekildi.

 

Örnek proje

 

Karabağlar'da bulunan ve sosyo-ekonomik durumlarına göre belirlenen 16 ilköğretim okulunda 1. sınıfa başlayan 3600 öğrencinin yararlanması için Eğitim Kart hazırlandı. Karabağlar Belediyesi'yle İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında bu kartlara 150 lira yüklendi. Kartlar sadece ilçedeki kırtasiyelerde geçerli oluyor. Böylece aile bütçelerine katkı konulduğu gibi salgından olumsuz etkilenen esnafa da can suyu veriliyor.

Top