Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Haziran 2018, 08:09
Okunma: 788 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da, Kadınların Sertifika Sevinci

Karabağlar Kent Konseyi tarafından Kadının İnsan Hakları Eğitimi -KİHEP ve “Toplumsal cinsiyet penceresinden okumak-yazmak eğitim programı”na katılan kadınlar sertifikalarını Başkan Muhittin Selvitopu’nun elinden aldı. Haklarını öğrenen kadınlar bu fırsatı kendilerine veren Başkan Muhittin Selvitopu ve Kent Konseyi yetkililerine yaptıkları konuşmalarla teşekkür ettiler. Etkinlik “Şehir Hastaneleri” paneli ile sona erdi.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde düzenlenen sertifika törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, sivil toplum kuruluş temsilcileri, eğitmenler, kent konseyi üyeleri, sertifikalarını alan kadınlar katıldı.

Eğitim ve sağlık bizim için çok önemli

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, üzerinde durdukları 2 önemli konu olduğunu belirterek “Bunlardan biri eğitim, diğeri de sağlık. Bu ikisi de doğrudan görevimiz olmasa da, Karabağlar Belediyesi olarak olanaklar çerçevesinde destek olmaya çalışıyoruz. Eğitim veren okullara destek veriyoruz. Şuana kadar girmedik okul kalmadı. Ayrıca sağlık kurumlarına da destek olmaya çalışıyoruz” dedi. Karabağlar Belediyesi olarak kendi görev alanları dâhilinde çeşitli eğitimler gerçekleştirdiklerini belirten Selvitopu “Bunları semt merkezi kanalıyla, kent konseyi işbirliğiyle düzenleyerek kadınlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Kadınlarımızın toplumsal yaşam içinde olması çok önemli. Bu eğitimlerin sonuçlarını görmek, bizi umutlandırıyor” dedi.

Sertifikalarını aldılar. Başkan Selvitopu’na teşekkür ettiler

 Konuşmaların sonunda Başkan Selvitopu hem KİHEP, hem de Karabağlar Belediyesi ve Kent Konseyi ortaklığında düzenlenen “Toplumsal cinsiyet penceresinden okumak-yazmak eğitim programı”na katılan kadınlar sertifikalarını aldı. Kadınlar daha sonra programın kendilerine kattığı faydaları anlatarak kendilerine bu fırsatı veren Başkan Selvitopu ve Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’a teşekkür ettiler.

“Şehir Hastaneleri” paneli

Sertifika töreninin ardından “Şehir Hastaneleri” konulu panel düzenlendi. Panele İzmir Tabip Odası’ndan Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, Dr Fatih Sürenkök ve Eczacı Aysun Kale katıldı. Şehir Hastanelerinin bir İMF ve Dünya Bankası projesi olduğuna değinen Prof. Büyükkeçeci ve Dr. Sürenkök, bu projenin ithal bir proje olduğunu ve yıllık sağlık harcamalarının 2 katına çıktığına dikkat çektiler. Hastaneler için devletin yüzde 70 doluluk garantisi verdiğinin altını çizen ikili, sağlık reformu olarak sunulan projenin aslında paralı ve pahalı bir hale geldiğini ve yakın zamanda geçilemeyen otoyol ücretleri gibi bu hastanelere de cepteki paradan vergi kesileceğini belirttiler. Eczacı Kale ise ilaçta ve ayakta tedavide hastaları bundan sonra nelerin beklediğini dinleyicilere aktardı.

 

 

 

Top