Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 14 Kasım 2019, 13:54
Okunma: 540 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi tarafından 2017 yılından bu yana düzenlenen “Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller” projesi devam ediyor. Uzundere Mahallesi Sabiha Yorgancı İlkokulu’nda düzenlenen projenin ilk aşamasında ana sınıfı öğrencilerine diş sağlığı eğitimi verildi.

Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Emire Çalışır’ın verdiği diş sağlığı eğitimine minik öğrencilerle birlikte aileleri de katıldı. Diş sağlığının öneminden ve daha sağlıklı dişler için çocukların nelere dikkat etmesi gerektiğinden bahseden Emire Çalışır, “Çocuklarımızın sağlıklı dişlere sahip olmasını istiyorsak, altı ayda bir diş doktoruna giderek diş kontrolünü yaptırmalıyız” diye konuştu.

Sağlıklı Dişler, Sağlıklı Nesiller Projesi’nin ilk aşamasında sağlık çalışanları tarafından öğrencilere, doğru fırçalama teknikleri uygulamalı olarak da gösterildi. Etkinlik sonunda minik öğrencilere diş fırçalama takvimi, yapboz, çıkartma, doğru diş fırçalama broşürü, diş fırçası ve diş macunu verildi. Projenin ikinci aşaması 2 ay sonra gerçekleştirilecek. Fırçalama takvimleri kontrol edilen öğrencilere katılım sertifikaları verilecek.

Top