Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 29 Ocak 2018, 17:05
Okunma: 971 Kez Görüntülendi

 

Karabağlarda “Sivil Toplum Kuruluşları” Zirvesi

Karabağlar Kent Konseyi, Sivil Toplum Kuruluşları Çalıştayı’na katılan Başkan Selvitopu, STK’ların dinamik bir biçimde kent yaşamında yer almasını istediklerini belirterek , “İlçede hedefimiz tüm bu sivil toplum kuruluşları ile iletişim halinde olmaktır. Ortak noktamız Karabağların çıkarları ve menfaatleridir. Burada yapılan her doğru şey Karabağları olduğu kadar İzmir’i de güzelleştirecektir” diye konuştu.

 

Karabağlar Kent Konseyi STK Dayanışma ve Güçlendirme Meclisi tarafından organize edilen STK Çalıştayı, Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binası Muzaffer İzgü Konferans Salonunda düzenledi. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Karabağlar Kent Konseyi STK Meclisi Başkanı Cemalettin Can, Karabağlar STK Güçbirliği Platformu Başkanı Mustafa Çağlar ve üyeleri, sivil toplum kuruluşları federasyonları, İzmir’deki meslek odaları, Karabağlar Amatör Spor Kulüpleri, Engelli Dernekleri, Kadın Dernekleri, Sendika Temsilcileri, İlçedeki Okul Aile Birliği Başkanları ve yöneticileri, Kent Konseyi meclisleri ve çalışma grupları, Karabağlardaki kadın kooperatifleri ile belediye meclis üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir izleyici grubu katıldı.

 

Karabağlar STK Meclis Başkanı Cemalettin Can’ın hoş geldiniz konuşması ile başlayan çalıştaya, konuşmacı olarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof  Dr Gülgün Erdoğan Tosun ve Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık katıldı. Çalıştay’ın açılışı öncesi konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, onların kent yaşamında yer almasını istediklerini söyledi. Karabağlarda şu anda 120 aktif STK yapılanması olduğunun altını çizen Sevitopu, ayrıca Karabağlarda oluşturulan STK platformunun da ilçedeki konulara önem verip üzerinde çalışmasından dolayı teşekkür etti.

 

Karabağlar için 3 konuya dikkati çekti

Karabağların güzelleşmesi için her konuda STK’larla ortak noktada buluşacaklarını belirten Selvitopu, ilçenin güzelleşmesi adına önemli bulduğu 3 konuya dikkati çekti.  Selvitopu, “Poligon’daki askeri alan taşındığında kente kazandırılması lazım. Bu konuda hepimize çok önemli görevler düşüyor. Burası İzmir fuarının 4,5 katı bir alan. Hepimizin farklı görüşleri olabilir ama kentin çıkarları için ortak hareket etmeli ve bunları önemsemeliyiz. Diğer bir konu, ilçe kaymakamlığın önündeki, emniyet müdürlüğü için başlayan ama yıllarca öylece kalan bir çukur alan var. Oranın da altı otopark üstü meydan olsa güzel olmaz mı? Sonuçta kazanan Karabağlar olur. Bir diğer konumuz, sporculara hizmet edecek, içinde amatör futbol kulüplerinin maçlarını oynayacağı futbol sahası, buz pateni pisti, yarı olimpik yüzme havuzu, voleybol ve basketbol sahalarının yer aldığı Uzundere Gençlik Merkezi projesini hazırladık. Buranın kamu alanı olması ve çıkan yargı kararına rağmen bize verilmiyor. Buradan sesleniyorum, bunu da engellemeyin! Bunu engellemek, demek Karabağlardaki gençlerin uyuşturucu batağına düşmesini desteklemek,  çocukların spor yapmalarını engellemek anlamına gelir” dedi.

 

Son olarak bunlara sahip çıkacak güç’ün STK’lar olacağını ifade eden Başkan Selvitopu, “Biz kentin çıkarlarını öne alan, bireysel çıkarlara alet olmayan projelere her zaman destek olacağız. İnsanların hak ve hukukunu koruyan uygulamaları da öne alacağız, saygı göstereceğiz. STK’larla birlik ve bütünlük içerisinde olalım, ortak noktamız Karabağların çıkarları ve menfaatleridir. Burada yapılan her doğru şey Karabağlar’ı olduğu kadar İzmir’i de güzelleştirecektir” diyerek sözlerini noktaladı.  

 

Çalıştaya konuşmacı olarak katılan Ege Üniversitesi iletişim fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülgün Erdoğan Tosun konuşmasında sivil toplum kuruluşlarının önemli özellikleri, işlevleri, sorunları ve ihtiyaçları konusuna değindi. STK’ların, Türkiye’nin demokratikleşmede önemli unsurlarından biri olduğuna değinen Tosun “Demokratik bir ortam istiyorsak STK’larında kendi içinde demokratik mekanizmaları hayata geçirmesi ve güçlendirmesi gerekmektedir” diye konuştu.

 

Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise “kent konseyleri ve demokratik katılımcılık” konusunu anlattı. Bugünkü çalıştayın amacının STK’ların güçlendirilmesi ve kent konseyi ile ortak neler yapılması gerektiği konusunda görüş ve önerileri topladıklarını belirterek, çalıştayın son derece yararlı geçtiğini sözlerine ekledi.

Top