Tarih: 06 Ağustos 2018, 08:46

KARBEM'den Büyük Başarı

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi(KARBEM) öğrencileri, Liseye Geçiş Sınavı'nda(LGS) yüzde 91,5 seviyesinde başarı elde etti.

Karabağlar Belediyesi tarafından öğrencilerin ücretsiz eğitim alması amacıyla kurulan KARBEM, LGS yerleşme sonuçlarına göre başarılı bir dönem daha geçirdi. 214 öğrenciden 196'sı Fen, Anadolu ve Anadolu Meslek liselerine yerleşmeye hak kazandı. KARBEM bu sonuçlarla başarı oranını yüzde 91,5’e çıkardı. İzmir’deki Fen Liseleri ve Atatürk Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, İzmir Kız Lisesi gibi İzmir’in en seçkin liselerinin de içinde bulunduğu Anadolu Liselerini kazanan 134 öğrencinin yanı sıra 51 öğrenci de meslek liselerine girmeye hak kazandı.

Öğrencilerin daha üst bir okula geçişlerini sağlayabileceği 6-10 Ağustos 2018 nakil tercih sürelerinde ve sonra ki 3 nakil sürecinde de KARBEM Öğretmenleri rehberlik hizmeti vermeye devam edecek. Öğrenciler 271 45 55 numaralı telefonu arayarak randevu alıp tercih konusunda uzmanlardan destek alabilecek.