Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 22 Mayıs 2021, 09:49
Okunma: 1464 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi eğitimde fırsat eşitliği yaratıyor.

 

KARBEM başarıya odaklandı

 

Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) ve Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YKS) sayılı günler kala hazırlık çalışmalarını hızlandırdı. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla kurulan merkezden, lise ve üniversiteye gitmeyi hedefleyen yüzlerce öğrenci ücretsiz olarak yararlanıyor. Merkezde eğitimler yüz yüze ve pandemi koşullarına uygun olarak veriliyor.

Bu yıl LGS 6 Haziran, YKS 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak. Karabağlar Belediyesi’nin en önemli sosyal destek projelerinden biri olarak yaşama geçirilen KARBEM de, bu takvime uygun olarak vites büyüttü. Öğrenciler, alanında uzman öğretmenler eşliğinde bu sınavlara hazırlanıyor. Merkezde, koronavirüs salgını nedeniyle her 4 metrekareye 1 öğrenci düşecek şekilde yüz yüze eğitim veriliyor. Tam kapanma dönemlerinde de öğretmenler öğrencileriyle iletişimlerini koparmadan, gerekli eğitime ulaşmalarını sağlıyor.

8., 12. sınıflar ve mezunlardan oluşan öğrenciler için bina ve sınıf girişlerine dezenfektan yerleştirildi. Maskesiz öğrenci kabul edilmezken tüm binada hijyen ve mesafe kurallarına dikkat ediliyor.

 

Gururlandıran başarı

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, KARBEM öğrencilerinin geçen yıllardaki sınavlarda kazandıkları başarılarla hem ailelerinin ve hem de kendilerinin gurur kaynağı olduğunu hatırlattı. Sosyal belediyecilik anlayışıyla bu yıl da onların yanında olmaya çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Eğitim bizim desteklemekten vazgeçemeyeceğimiz öncelikli konularımızdan. Koşullar ne olursa olsun geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Sınavlara girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Başkan Selvitopu, “Umarım istediğiniz sonucu alırsınız. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

 

Kayıt sınav tarihi belirlendi

 

KARBEM’de 2021-2022 Eğitim- Öğretim yılı için kayıt tarihi belirlendi. Buna göre 14-18 Haziran haftasında 8.sınıf ve 12 sınıflar için kayıt sınavı yapılacak. Salgının seyri düşünülerek yeni öğretim yılı için sadece sınav grupları olan 8,12 ve mezun sınıflar açılacak.

Top