Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 31 Aralık 2019, 14:59
Okunma: 1870 Kez Görüntülendi

Karabağlar Belediyesi, Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işareti almayı başardı.

 

Kavacık Üzümü’nü Dünya Tanıyacak!

 

Karabağlar Belediyesi, Kavacık Üzüm Festivali’nin ardından Kavacık Üzümü’nün de coğrafi işaretini almayı başardı. Türk Patent ve Marka Kurumu, toprak yapısı nedeniyle sadece Kavacık Köyü’nde yetiştirilebilen “Alphonse Lavallee” türü ürünü, “Kavacık Üzümü” olarak tescilledi. Bu onayın, bölgenin tarımsal kalkınmasına önemli oranda katkı sağlayacağına dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, “Artık üzümümüzü dünya tanıyacak” dedi.

Karabağlar Belediyesi, yerel üreticileri desteklemek ve köyden kente göçü önlemek amacıyla ilçeye bağlı Kavacık Köyü’nde özel projeler yürütüyor. Geleneksel olarak düzenlenen Kavacık Üzüm Festivali binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Köyün fiziksel dokusunun iyileştirilmesi amacıyla Dokuz Eylül Üniversitesi’yle hazırlanan Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi de gelecek dönemde yaşama geçirilecek.

 

2. TESCİL

 

İzmirlilerin adeta akın ettiği Kavacık Üzüm Festivali’ni Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil ettiren Karabağlar Belediyesi, 3 yıllık çabanın ardından Kavacık Üzümü’ne coğrafi işaret almayı başardı. Türk Patent ve Marka Kurumu, Kızıldağlar üzerinde ve denizden yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Kavacık Köyü’nde yetişen bu üzüm türünün, kendine özgü lezzeti, burukluk oluşturmayan ve sevilerek tüketilen tadının ayırt edici olduğuna dikkat çekti. Ayrıca erken olgunlaşmasına karşın uzun süre bozulmadan kalabildiği de vurgulandı.

 

EŞSİZ TAT

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu da, Kavacık Üzümü’nün tadının eşsiz olduğunu belirterek, “Bir çok ilçemizde kaliteli üzümler yetiştiriliyor. Ancak Kavacık Üzümü’nün tadı gerçekten çok farklı. Bu değerimizi önce İzmir’e, sonra Türkiye’ye, sonra da dünyaya tanıtmak amacıyla festivalimizin marka tescilini yaptırmıştı. Şimdi 2. hedefimize de ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Resmi belgesini yakında alacağımız coğrafi işaretle, Kavacık Üzümü’nü dünya tanıyacak. Coğrafi işaret Kavacık’a ve İzmir’e hayırlı olsun” dedi.

Kavacık Kentsel Tasarım ve Gelişim Projesi’ni de gelecek yıllarda yaşama geçireceklerini anımsatan Başkan Selvitopu, “Temel amacımız, değerlerimize, doğamıza sahip çıkarak kırsal kalkınmayı sağlamak. Üreticilerimizin alınterlerinin karşılığını almasını, köyden kente göçün durmasını istiyoruz. Bu hedefle çalışmaya da durmaksızın devam edeceğiz” diye konuştu.

 

Top