Tarih: 02 Kasım 2017, 09:16

PARKA İSMİ VERİLEN ŞAİRİN HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Parka ismi verilen şairin hayalleri gerçek oldu Karabağlar Esenyalı Mahallesi'ne açılan çocuk parkına, yaşarken bir vefa gösterisi olarak 60'a yakın ödüle sahip Şair Yalçın Benlican'ın ismi verildi. Benlican, 'Hep hayal ettiğim şey, bir sokağa veya parka adım verilsin isterdim. Hayalim gerçek oldu' diye konuştu Karabağlar Belediyesi'nin öncülüğünde, Karabağlar Esenyalı Mahallesi'nde çocuk parkı açıldı. Parka, şiir ve müzik dalında 60'm üzerinde ödüle sahip şair Yalçın Benlican'ın ismi verildi. Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, Esenyalı mahalle muhtan Ali Rıza Üner, İzmir Şairler ve Bestekarlar Demeği Başkanı Halim Akın ve bir çok mahalle sakinlerinin katıldığı açılışa konuşan şair Yalçın Benlican, yıllardan beri bir parka ve ya sokağa kendi isminin verilmesinin hayalini kurduğunu belirterek, 'Eskişehirliyim. Eskişehir'de kıymetim bilinmedi, kıymetimi İzmirliler bildi' diye konuştu. Kendisi temsil eden büstün parka dikildiğini gören Benlican, emeği geçen herkese teşekkür etti. Kıymetimi İzmirliler bildi Şiir ve müzikte 60'ın üzerinde ödüle sahip Şair Yalçın Benlican, Avrasya Kültür, Sanat ve Edebiyat Federasyonu ve İzmir Şairler Bestekarlar Demeği'nin onursal başkanı olarak sanat çalışmalanna devam ediyor. Karabağlar Esenyalı Mahallesi'ne açılan parka ismi verilen Benlican, 'İnsanların hayatlannda dönüm noktalan vardır. Hayatımda çok sevinçli günler oldu ama bu kadanna ilk defa rastladım. Hep hayal ettiğim şey, bir sokağa veya parka adım verilmesiydi. Eskişehirliyim. Eskişehir'de kıymetim bilinmedi, kıymetimi İzmirliler bildi. 78 yılından beri İzmir'deyim. 72 yıllık hayatımın en güzel günlerini yaşıyorum. İzmir bana hakkımı verdi. 14. sokakta oturuyorum. 14. sokakta Eylül telaşı diye bir şiir kaleme aldım. 'Bulutların kanatları üşüşürdü, Pembe dudaklannı özlerdi kiraz. Serçelerin gönlüne aşk ateşi düşerdi, Biz öpüşünce başlardı yaz' diye konuştu. Sağlığında vefa göstermek Esenyalı Mahalle muhtarı Ali Rıza Üner, 'Karabağlar Belediyesi bu parkı mahallemize kazandırdığı için mahalle sakinleri adına çok teşekkür ediyorum. Parkta emekleri geçen bütün çalışan emekçi arkadaşlara ve açılışa katılan herkese ayrıca teşekkür ediyorum' dedi. Belediye Başkanvekili Mehmet Aydoğan, 'İnsanların yaşarken değerlerinin bilinmesi çok farklı birşey. Bu yüzden parka bir vefa örneği göstererek şairimizin adının verdik. Bunun tüm belediyelere örnek olmasını istiyorum' diye konuştu. Zeynep Kaya 40 ödül aldı Yalçın Benlican, 1945 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Ticaret lisesini bitirdikten sonra askeri okula girdi ve 25 yıl hava astsubayı olarak görev yaptıktan sonra 1989 yılında emekli oldu. 8 yıl da MESAM'm Ege bölge yetkilisi ve İzmir şube sorumlusu olarak çalıştı. Yalçın Benlican'ın 4 şiir kitabı var. Son kitabı 2004 yılında Yüreğimden öper beni adıyla yayımlandı, 750 kadar şiiri bestelendi. 200 TRT repertuannda, 100 tanesi de ses sanatçıları tarafından albümlerde seslendirildi. Şiir ve müzik dalında 40 civarında ödül aldı. Unutulmaz eserleri arasında 'Üzüldüğün şeye bak', 'Yak ne varsa benden kalan', 'Tek kurşun', 'Söyle bana yağmur gözlüm' sayılabilir.

Yayın Tarihi:  02.11.2017

Yayın:            Haber Ekspres