Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 07 Ağustos 2020, 10:02
Okunma: 458 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu, olmayan bir şeyin durdurulamayacağını söyledi.

 

SPOR TESİSİ PLANLARDA YOK!

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Çevreyolu yanı başındaki 101 hektarlık alanla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırlayıp onayladığı son imar planlarında, “kentsel çalışma” ve “ticari” alanlara itiraz ettiklerini; İller Bankası tarafından yaptırılan Yenitepe Konutları’nı ise yargıya taşımadıklarını vurguladı. Planlara spor tesisi alanının işlenmediğine dikkat çeken Başkan Selvitopu, “Bu tesisini bizim durdurduğumuz söyleniyor. Olmayan bir şeyi nasıl durduralım!  Söz verdikleri halde sorumluluktan kaçıp bu tesisi yapmayanlar, şimdi bizim üzerimizden bahane üretmeye çalışıyorlar” dedi.

Bakanlık planına, yürürlükteki imar mevzuatına, kamu yararına, planlama esaslarına ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğunu düşündükleri için dava açtıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, “Sadece biz değil, Şehir Plancıları Odası ve vatandaşlar da yargıya başvurdu. Ancak bizim başvurumuzda, İller Bankası tarafından yaptırılan konut alanlarına karşı bir itiraz yok. ‘Yapılaşması devam eden ruhsatlı alanlar’ ve ‘gelişme konut alanı’ olarak belirlenen yerler dışındakilere itiraz ettik” dedi.

 

KONUTLAR NASIL YAPILDIYSA...

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından bu bölgeye yapılacağı açıklanan spor tesisini engellemelerinin söz konusu olmadığına dikkat çeken Başkan Selvitopu, şunları söyledi:

“Ben planları ayrıntılarıyla inceledim. İsteyen herkes de görebilir. Bu planlarda spor tesisi alanı ayrılmamış. Yani tesis sözü verenler, bunu plana bile koymamış. Şimdi sözlerinde durmayıp sorumluluktan kaçanlar, sıkıştıkları zaman suçu bizim üzerimize atmaya çalışıyor. Ancak gerçekler ortada! O konutları nasıl yaptıysanız, spor tesisini de rahatlıkla yapabilirdiniz. Ben de, gençleri, çocuklarımızı kötü alışkanlardan uzaklaştıracak böyle bir tesis Karabağlar’a kazandırıldığı için sevinirdim. Ancak kamuoyuna yanlış bilgi veriliyor. Olmayan bir şeyi nasıl durdurabilirim!”

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın, Poligon Deresi, 74 hektarlık bölge, üniversite alanı gibi konularda olduğu gibi burada da sapla samanı karıştırdığını söyleyen Başkan Selvitopu, “Anlaşılan, Poligon Deresi’nde dava açmadığımız halde Millet Bahçesi Projesi’ni engellediğimizi söyleyen sayın vekil, planlarda spor tesisi alanı ayrılmadığını da bilmiyor” dedi.

Karabağlar’ı modernleştirmek için çalıştıklarını vurgulayan Başkan Selvitopu, bunu yaparken toplumun genel çıkarını gözettiklerini söyleyerek, “Karabağlar’ı asla kişisel rant hesaplarına kurban etmeyeceğiz. Bunun için gerekli mücadeleyi vererek, yanlışın karşısında dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Top