Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 03 Eylül 2018, 09:41
Okunma: 1005 Kez Görüntülendi

 

Usta Yazar Muzaffer İzgü’ye Saygıyla…

Türk Edebiyatının unutulmaz isimlerinden biri olan ve hayatının uzun dönemini Karabağlar’da geçiren Yazar Muzaffer İzgü, ölümünün birinci yılında Karabağlar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte bir kez daha sevgi ve saygıyla anıldı.

Geçtiğimiz Pazar günü Usta Yazar’ı kabrinin bulunduğu Doğançay mezarlığında anan Karabağlar Belediyesi, ikinci anma törenini yazarın adının verildiği ve belediye ana hizmet binası içerisinde bulunan Muzaffer İzgü Konferans Salonu’nda düzenledi.

Anma törenine Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve ilçe yönetimi, muhtarlar, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, İzgü’nün oğlu, yakınları ile çok sayıda seveni katıldı.

Kültür ve sanat insanlarını geleceğe taşımalıyız

Başkan Selvitopu yaptığı anma konuşmasında, Muzaffer İzgü'nün kaybının Karabağlar ve İzmir için büyük olduğunu belirterek,  “Kendisi alçakgönüllü bir insandı, güçlü kalemi vardı. Keşke daha fazla yaşasaydı,  birlikte birçok etkinlikte birlikte olsaydık.” diye konuştu.

Kültür ve sanat insanlarını unutulmaması gerektiğinin altını çizen Selvitopu, “ Yazarlarımızı geleceğe taşımamız gerekiyor. Birileri unutturmaya çalışıyor. Hatta bazıları Mustafa Kemal’i bile unutturmaya çalışıyor. Ama şunu bilsinler Anadolu halkı sanatçılarına, yazarlarına, kahramanlarına her zaman sahip çıkacaktır.” Dedi.

Konuşmaların ardından İzgü’nün oğlu Ahmet Şahin İzgü, Muzaffer Tunçağ, Hüseyin Yurttaş, Osman Akbaşak  ve gecenin sunuculuğunu da yapan Bekir Yurdakul yaptıkları anı konuşmalarıyla İzgü’yü bir kez daha andılar.

Başkan Selvitopu ekibi kutladı

Anma etkinliği Muzaffer İzgü’nün yazdığı Bademler Köy Tiyatrosu oyuncularının oynadığı “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?” isimli oyunla sona erdi. Oyunun sonunda Başkan Selvitopu, yönetmen Eylem Yaman Şahin’e çiçek verdi ve oyuncuları da başarılı performanslarından dolayı kutladı

 

Top