Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 29 Ağustos 2019, 13:49
Okunma: 637 Kez Görüntülendi

HKMO İZMİR ŞUBESİ'NİN 18. YAZ EĞİTİM KAMPI SÜRÜYOR

 

'YENİ BİR HİKAYE' YERELDEN YAZILACAK

 

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) İzmir Şubesi'nin 18. Yaz Eğitim Kampı Seferihisar Teos Ormancı Kampı'nda sürüyor. Kampın “Yerel Yönetimlerde Yeni Bir Hikaye” başlıklı oturumunu Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yönetirken, konuşmacı olarak Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu katıldı.

HKMO İzmir Şubesi'nin kurucu başkanlarından olan Selvitopu toplantıyı, kampın yararına vurgu yaparak açtı. Karabağlar Belediye Başkanlığı görevinde 2. dönemi olduğunu anımsatan Selvitopu, “Kampımızın bu yılki teması olan 'yeni bir hikaye' anlayışıyla bizler de bu dönem daha fazla çaba harcayağız. Umarım yerel yönetimlerde yeni bir hikaye yazar ve bu ülke hak ettiği demokratik yapıya, özgürlüğe kavuşur. Umarım ülkemizde yaşanan sıkıntılar bir an önce son bulur” dedi.

Geçtiğimiz hafta Karabağlar sınırlarında başlayan ve binlerce hektarlık alanın kül olmasına neden olan yangına da değinen Selvitopu, şunları söyledi:

“Bu değerler hepimizin. Bu ülkede yaşayan 82 milyonun. Bunların yanması hepimizi derinden etkiliyor. O nedenle yaşam içinde bir görevimiz de varolan değerlerimizi, doğayı, çevreyi, kültürü yaşamı gelecek kuşaklara taşımak. Böyle bir anlayışla işlerimizi sürdürmeye çalışıyoruz. Başka bir dünya yok. Bu dünyada gelecek kuşakların da hakları var. Hepimiz bu değerleri onlara sağ salim teslim etmek zorundayız. Umarım böylesine acı olaylar bir daha olmaz. Bu da tabi bizlere, bizlerin yönetim anlayışına bağlı. Kentleri, ülkeyi iyi idare edebilirsek bu değerleri gelecek kuşaklara hakkaniyetle taşımış oluruz.”

Daha sonra söz alan Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, yeni bir siyaset diline ihtiyaç duyulduğunu, ezberlerle yüzleşilmesi gerektiğini söyledi. Kars'ta önceliği temizliğe verdiklerini, süt birliği kurmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy da, kooperatifler ve kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Cervatoğlu da, bilimi ve tekniği emekçi halkın hizmetine sunmak için çaba harcadıklarını söyledi. İlçede “Meci” adıyla imece kampanyası başlattıklarını, “Terzi Fikri” ilhamıyla mahalle meclisleri oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.

 

'KENT HERKESİN'

 

Konuşmaların ardından Muhittin Selvitopu, katılımcılara Karabağlar hakkında bilgi verdi. 480 bin nüfuslü, çarpık yapının yoğun olduğu bir ilçede görev yaptığını anımsatan Selvitopu, “Bütün belediyelerin ortak sorunu bütçe. Belediyeler insanların doğumundan ölümüne kadar hemen her alanda hizmet vermek zorunda. Yerel yönetimlerin daha da güçlendirilmesi gerekirken ne yazık ki ülkemizde tam tersi merkezileşme anlayışı öne çıkıyor. Bu doğru bir anlayış değil. Kent herkesin. Burada yaşayanların farklı siyasi düşünceleri olabilir. Ancak hangi siyasi görüşten olursanız olun bundan başka bir kent yok. Biz de Karabağlar da 120'ye yakın sivil toplum örgütünü bir araya getirerek, ilçenin çıkarlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

Selvitopu, ilçedeki 200 hektarlık Poligon Deresi alanının şu an askeri kullanımda olduğunu da belirterek, “Askeri tesis taşındığı zaman bu alan ne olacak? Bu yeşil doku aynen korunarak halka teslim edilsin istiyoruz. Oranın betonlaşmasını istemiyoruz. Şimdiden bunun önlemini almak zorundayız” diye konuştu.

Oturum, soru yanıt bölümünün ardından HKMO İzmir Şube Başkanı Özhan Kaynarca ve HKMO Genel Başkanı Orhan Kasap'ın konuşmalarıyla sona erdi. Türkiye'nin farlı üniversitelerinde öğrenim gören gençler, konuşmacılara plaket de verdi. Selvitopu'nun plaketini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden Meryem Yıldırım sundu. Daha sonra tüm katılımcılar anı fotoğrafı çektirdi.

Kamp 2 Eylül'de sona erecek.

Top