Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 01 Kasım 2017, 15:37
Okunma: 897 Kez Görüntülendi

“500 Bin İnsanımıza Muhtarlarla Uyumlu Bir Şekilde Hizmet Ediyoruz”

Karabağlar Belediyesi tarafından ilçede hizmet veren 58 mahalle muhtarı için yemek düzenlendi. Muhtarların tam kadro ile katıldığı gecede Başkan Selvitopu muhtarlara çalışmalarından ötürü teşekkür plaketi vererek, başarılar diledi. Muhtarların ilçede göstermiş oldukları emeklerden ötürü de teşekkür eden Selvitopu, "Birlikte çözümler üreterek Karabağlar'da yaşayan 500 bin insana uyumlu bir şekilde hizmet ediyoruz, bundan sonra da bu devam edecek. Hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Muhtar Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan ancak bir belediye işçisinin elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi sonucu ertelenen muhtarlar yemeği Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirildi. Karabağlar'da hizmet veren mahalle muhtarının eşleriyle birlikte tam katılım gösterdiği geceye Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve eşi Fügen Selvitopu, Karabağlar Belediye Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, CHP ve AK Parti meclis grup başkan vekilleri, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri katıldı.

Sizlerin önerilerini dikkate alıyoruz

Gecede bir konuşma yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu katılım gösteren tüm muhtarlara teşekkür ederek, muhtarların mahallelerde devletin temsil edildiği ilk mülki amir olduğunu belirtti. Mahallelerde sorunları en iyi bilen kişilerin muhtarlar olduğunu ifade eden Selvitopu, "Yerel yönetimlerin çalışma programı yapmasında muhtarlıkların önemi çok büyük. Bizler her gün çalışma programımızı yaparken sizlerden gelen istekleri göz önüne alarak hem bütçemizi öyle yapıyoruz, hem de stratejik planlarımızı sizlerin önerilerine göre yapıyoruz. Umarım önümüzdeki günlerde yasal düzenleme ile muhtarlarımıza daha farklı statü tanınır ve ekonomik bölümü iyileştirilirse çok iyi olur" dedi.

Planlamalar 2018’de bitecek

Karabağlar'da üç buçuk yıldır görev yaptıklarını ifade Başkan  Selvitopu, muhtarlarla birlikte birçok sorunu aştıklarını söyledi. Karabağlar'ın genç bir ilçe olduğunu ve çok fazla ihtiyacının bulunduğunun da altını çizen Selvitopu, Karabağlar’ın yeniden planlamasını ele aldıklarını ve 2018 yılında planlamaların biteceğini, bu planlama ile Karabağlar'ın düzenli ve sağlıklı bir dokuya kavuşacağını söyledi.

Semt merkezlerinin sayısını arttıracağız

Başkan Selvitopu, konuşmasında semt merkezlerini Karabağlar'da her mahalleye yaymayı düşündüklerini de dile getirerek, "Halkın ve sizlerin doğrudan temas kuracağınız merkezlerin mutlaka mahallelerde olması lazım. Bunu yapabilirsek birçok sorunu daha rahat aşabiliriz" dedi.

Kültür merkezlerinin artırılması ile gençlerin ve çocukların daha iyi yetişebileceklerini belirten Selvitopu, “Özellikle son yıllarda uyuşturucu yaygınlaştı. Bununla mücadele etmenin iki yolu var. Gençlerin ve çocukların spor yapmaları ve kültür sanat ortamlarında kendilerini geliştirmeleri" diye konuştu.

Birlikte güzel işler yapacağımıza inanıyorum

Muhtarların ilçede göstermiş oldukları emeklerden ötürü teşekkürlerini de sunan Selvitopu, "Birlikte çözümler üreterek Karabağlar'da yaşayan 500 bin insana uyumlu bir şekilde hizmet edeceğiz. Hep birlikte daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum" dedi.

Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydoğan da söz alarak, yemeğe katılan muhtarlara teşekkür etti.

Gecenin sonunda Başkan Muhittin Selvitopu eşi Fügen Selvitopu, grup başkanları ve sözcüleri ile belediye başkan yardımcıları,  mahalle muhtarlarına teşekkür plaketi verdi. Ayrıca plaketin yanında muhtarlıklarda kullanmaları için isim ve mahallelerinin yazılı olduğu mermer isimlik ve bayrak da hediye edildi.

Top