Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 28 Şubat 2018, 14:41
Okunma: 981 Kez Görüntülendi

Büyük Usta Yaşar Kemal Karabağlar’da Anıldı

Karabağlar Belediyesi Türk Edebiyatının büyük ustası Yazar Yaşar Kemal’i ölümünün 3’üncü yılında unutmadı. Büstüne karanfil bırakan Başkan Muhittin Selvitopu, Yaşar Kemal’in 80 milyonun gönlünde taht kurmuş bir halk adamı, Anadolu insanı  olduğuna dikkat çekerek,  “O sadece Türkiye’nin değil,  dünyanın tanıdığı bir yazardır. Dünya durdukça eserleri hep yerini alacaktır. Rahmet ve saygıyla anıyorum.” dedi.

 

Karabağlar Belediyesi Yaşar Kemal Parkı ve Büstü önünde gerçekleşmesi planlanan anma etkinliği aşırı yağmur nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait Gençlik ve Çocuk Merkezi salonunda düzenlendi. Etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve edebiyata gönül vermiş Yaşar Kemal dostları katıldı.

 

80 milyonun gönlünde taht kurdu

Yaşar Kemal’in Türkiye’nin 80 milyonunda ve tüm dünyada insanların yakından tanıdığı, eserleri farklı dillere çevrilmiş bir yazarımız olduğuna değinen Selvitopu,  “Böylesine güçlü bir yazarımızı anıyoruz. Halktan biri o. Bir Anadolu insanı. Bedeni göçmüştür ama eserleri ve bıraktıkları ile hepimizin gönlünde yaşayacaktır” diye konuştu.

 

Kültür ve sanatı toplumumuza yaymak en temel görevimiz

İdareciler olarak kültürü ve sanatı toplumumuza yaymak zorunda olduklarının altını çizen Selvitopu,  “Bugünün en büyük eksikliği insanlarımızın kültür ve sanattan yoksun bırakılmasıdır. Bizler kültür ve sanatımızı yaşatan yazarlarımıza sonuna kadar sahip çıkmak zorundayız. Onları her zaman toplumumuza anlatıp, gelecek kuşaklara aktaracağız. Yazarlarımızın mirasını topluma yaymak kültür ve sanat merkezleri yapmak en temel görevimiz olacaktır. Yaşar Kemal’in eserleri dünya durdukça yerini alacaktır. Onu bir kere daha rahmet ve saygıyla anıyoruz” dedi.

 

Sunuculuğunu Y. Bekir Yurdakul’un yaptığı anma etkinliğinde ayrıca Şair ve Yazar Gülçin Sahilli de bir konuşma yaptı. Sahilli, Yaşar Kemal için “O, hiçbir ideolojiye sahip olmadan halkını,  halkına anlatmıştır. Binlerce yıl geçse de her daim öyle kalacaktır. Eserleri dünyanın birçok ülkesinde çeşitli dillere çevrilerek yayınlanmıştır.” diye konuştu.

Karanfil bıraktılar

Etkinlik sonunda Başkan Selvitopu ve katılımcılar hep birlikte Yaşar Kemal büstüne giderek karanfil bıraktı. Selvitopu ayrıca,  anı defterine duygu ve düşüncelerini yazdı.

Top