Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 06 Aralık 2017, 10:34
Okunma: 937 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu;

Engelleri Toplumsal Duyarlılıkla Aşabiliriz

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Karabağlar’da engelli çocuklara hizmet veren özel eğitim kurumlarını ziyaret etti.  Başkan Selvitopu, “Sadece bir gün engellileri hatırlamak yetmez, asıl önemli olan yaşam boyunca unutmamaktır” dedi. Başkan Selvitopu ayrıca 6 engelli yurttaşa akülü tekerlekli sandalye armağan etti.

Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Karabağlar’da hizmet veren Özel Akademik Eğitim Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ile Ege Ekin Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret eden Başkan Selvitopu, engelli çocuklar ve aileleriyle bir araya geldi. Engelli bireylerin ve ailelerinin toplumsal yaşamda karşılaştıkları zorlukları anlattıkları ziyarette Başkan Selvitopu da önemli mesajlar verdi.

Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’sinin engelli yurttaşlardan oluştuğuna dikkati çeken Başkan Selvitopu, Karabağlar’da ise bu oranın yüzde 14’lere vardığını dile getirdi. Başkan Selvitopu, “Ülkemiz nüfusunun yüzde 12’si, Karabağlarda da yüzde 14 civarında engelli yurttaşımız var. Tabi onların günlük yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayatlarını devam ettirmeleri gerekmekte. Yaşamlarını sürdürmeleri için de bizlerin yerel yönetimler olarak yapmamız gereken çalışmalar var. Bunları sıralayacak olursak; yol, kaldırım, park, semt merkezleri, kültür merkezleri ve sanat merkezleri; bu tür yerlerin engelli yurttaşlarımızın kullanabilecekleri şekilde düzenlenmesi gerekiyor” dedi.

Farkındalık yaratmalıyız

Karabağlar Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından alınan 6 adet akülü tekerlekli sandalyeyi de engelli yurttaşlara dağıtan Başkan Selvitopu, bu mütevazı desteğin temel amacının toplumsal farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi. Başkan Selvitopu, “Engelli çocuklara yönelik eğitim veren kurumları ziyaretimiz ve dağıttığımız bu sandalyeler bir farkındalık yaratmak amacı taşıyor. Sadece bir gün engellileri hatırlamak yetmez. Yaşam boyunca hiçbir zaman unutmamak gerekir. Mümkün olduğunca engelli vatandaşlarımız ve çocuklarımızın yanında olmaya çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımıza Yaptığımız destek bundan sonra da devam edecek. Sayıyı mümkün olduğu kadar arttırmaya çalışacağız. Bütün kültür merkezlerinde engellilere yönelik yerlerimiz olacak. Orada kültür sanat ile tanışmanızı ve düzenlenecek kurslara katılmanızdan yanayız” diye konuştu.

 

 

 

 

Top