Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 30 Kasım 2017, 14:07
Okunma: 968 Kez Görüntülendi

İpek Yolu Sanatçıları Karabağlar’da

“İpek Yolu Sanatçılarını Ege’de Buluşturuyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen Ege Üniversitesi 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri kapsamındaki “Geleneksel İzler” karma sergisi, Karabağlar Belediyesi sergi salonunda açıldı.

Toplam 11 üniversiteden 35 akademisyen ve sanatçının eserleriyle yer al aldığı Geleneksel İzler adlı karma serginin açılışına ilgi yoğundu.

Sergi açılışında konuşan Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, Belediye olarak böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan gurur duyduklarını ifade etti. Kayhan, “Karabağlar bir Anadolu mozaiği. Burada Anadolu’nun her kesiminden insanlar yaşıyor ve bu sergiyi dolaşırken de Anadolu’nun izlerini gerçekten görüyorsunuz. Biz de Karabağlar halkının yoğun olarak geldiği bir yerde bu sergiyi açmaktan çok mutluyuz. Elimizden geldiğince de bu tür sergilerde sanatçılarımıza destek olmak istiyoruz” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ise bu etkinliğin belediye-üniversite işbirliğine güzel bir örnek olduğunu ifade etti. Gültekin, “Ege Üniversitesi 7. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri’nin bu 151. etkinliği ama şöyle de birinci etkinliği; bu harika sergiyle geleneksel Türk sanatları etkinliklerimizi başlatmış olduk. Ayrıca bu etkinlik, belediye-üniversite işbirliğine güzel bir örnek. Bu sergide bize destek sunan Karabağlar Belediyesine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sergi küratörü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Gül Güney de sergiye verdiği destek dolayısıyla Karabağlar Belediye Başkanlığına minnettar olduklarını ifade etti.

Konuşmalar sonrasında sergide eserleriyle yer alana akademisyen ve sanatçılara, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Ceyhan Kayhan, Aykut Kolatar ve Güven Güngörmüş, meclis üyesi Ahmet Davulcu, Prof. Dr. Bilgehan Gültekin ile Sergi küratörü Yrd. Doç. Gül Güney tarafından teşekkür plaketi verildi.

 

 

Top