Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 24 Kasım 2017, 11:00
Okunma: 968 Kez Görüntülendi

Kadına şiddete, şiddetle “Hayır”

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” kapsamında düzenlenen yürüyüşe katılan Başkan Muhittin Selvitopu, kadına şiddete daima karşı olduklarını belirterek,  “Kadınlarımızın her zaman yanındayız onlara yapılan şiddete, şiddetle hayır diyoruz” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi,  ilçedeki kadın örgütleri ile birlikte kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla Üçyol’dan Uğur Mumcu Parkı'na yürüyüş düzenlendi. Ellerinde pankartlar ve sloganlarla yürüyüş gerçekleştiren kadınları Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu başta olmak üzere Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri de yalnız bırakmadı.

Şiddete uğrayan tüm kadınlarımızın yanındayız

Ülkemizde ve dünyada şiddete uğrayan tüm kadınların yanında olduklarını belirten Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  “Onlar da bizim gibi insandır. Farklı özelliklere sahipler, hatta analık duygusundan dolayı bence erkeklerin de biraz üstündedirler. Biz de onları olduğu gibi kabul etmeliyiz. Onların toplumda gerçek yerini almasını sağlamalıyız. Kadınlarımızın her zaman yanındayız onlara yapılan şiddete, şiddetle karşıyız ve hayır diyoruz” dedi.

Ata'mıza minnettarız

Karabağlar Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Kent Fahriye Kaşka ise konuşmasında,  “Bizler her gün kadına şiddetle karşı karşıya kalan kadınlarız. Her gün yüzlerce kadın katlediliyor, tacize ve tecavüze uğruyor.  Bizler bütün kadınların eşit ve özgür olması için mücadele ediyoruz. Kadınların bugünkü kazanımları hiç kolay elde edilmedi. Mustafa Kemal Atatürk bu hakları yasal zemine alarak sağlamlaştırdı. Ata'mıza minnettarız” diye konuştu.

Dilekte bulundular

Konuşmaların ardından tüm kadınlar,  “Kadın cinayetleri son bulsun”, “Seçilmiş kadın sayısı artsın”, “Güçlü kadın güçlü toplum”, “Sevgi öldürmesin güldürsün”, “Hayatlarımız bizim olsun” yazılarını, Başkan Selvitopu da “Belediyeler sığınak açsın” yazısını ağaca asarak dilekte bulundu. Selvitopu ayrıca, kadın sığınma evi açmanın belediye olarak görevleri olduğunu belirterek uygun bir yer bulduklarında, mutlaka gerçekleştireceklerini de sözlerine ekledi.

Top