Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 13 Aralık 2017, 15:23
Okunma: 1163 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da Asansörler Mercek Altında

Karabağlar'da kullanımda olan asansörlerin çalışma uygunluğunun kontrolü için Karabağlar Belediyesi ve Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi protokol imzaladı. "Asansörlerin yıllık kontrol ve bakımı" protokolü ile, 2 yıl boyunca ilçedeki asansörler denetlenerek güvenli halde olmaları sağlanacak.

Karabağlar Belediyesi, Bilim ve Sanayi Teknoloji Bakanlığı tarafından 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanan yönetmelik gereğince, Karabağlar'daki asansörlerin denetlenerek kontrol ve bakımının sağlanması için Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ile yeni protokol imzaladı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile Oda Sekreteri Melih Yalçın'ın imzaladığı protokolle ilçede 2 yıl boyunca asansörlerin periyodik kontrolleri sağlanacak.

Hassasiyetten dolayı teşekkür

Protokolün imzalanmasının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Selvitopu, ilçede çok sayıda asansörlü bina olduğunu belirterek, "Makina Mühendisleri Odası geçtiğimiz yıl denetimlerini titizlikle gerçekleştirdi. Gösterdikleri hassasiyetten ötürü teşekkür ediyorum" dedi.

Asansörlü binalar denetlenecek

Başkanlık makamında imzalanan protokole göre 2018-2019 yılı içinde ilçede bulunan asansörlü binalar denetlenecek. Yasa gereği yapılardaki asansörler A tipi muayene kuruluşu olan Makina Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından denetlenerek, sonuçları belediye ve bina yönetimine verilecek. Arızalı ya da eksikleri olan asansörlerin onarılması istenecek.

Her türlü desteği vereceğiz

Makina Mühendisleri Odası Sekreteri Melih Yalçın'da halkın yararına işlerde çalışmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Makina Mühendisleri Odası olarak tecrübeli ekibimiz ile sağlıklı sonuç almak için her türlü desteği vereceğiz." dedi.

İmzalanan protokolde, Makina Mühendisleri Odası Şube Müdürü Necmi Varlık ile Karabağlar Belediye Başkan Yardımcısı Alev Ağrı da hazır bulundu.

Top