Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 04 Aralık 2017, 08:57
Okunma: 829 Kez Görüntülendi

Karabağlarda Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası

Karabağlar Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen 6’ncı Başöğretmen Atatürk Satranç Turnuvası başladı. Turnuvanın açılışına katılan Başkan Selvitopu, satranç’ın insan beynini geliştiren bir spor olduğunu belirterek “Yarışmada dereceler var ama en önemlisi sizlerin bu yarışmaya katılmasıdır. Her zaman böyle turnuvalara katılın ve kendinizi Cumhuriyete layık bireyler olarak yetiştirmeye bakın. Hepinize başarılar diliyorum” dedi.

Katılım yoğun oldu

Belediyeye ait Uğur Mumcu Sosyal Tesislerinde Karabağlar Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu işbirliğiyle düzenlenen turnuvaya sadece İzmir değil, çevre il ve ilçelerden de çok sayıda katılım oldu. Toplam 3 ayrı kategoride düzenlenen ve iki gün sürecek turnuvanın sonunda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verilecek.

Atatürk, eğitim, kültür, sanat ve bilime önem verdi

Turnuvanın açılışına katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu çocuklara kısa bir konuşma yaparak başarı diledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en çok üzerinde durduğu konuların başında eğitim, kültür, sanat ve bilimin geldiğini belirten Selvitopu “Eğitim, kültür ve bilimde ne kadar ileri gidebilirsek dünyadaki diğer ülkelerle rekabet edebilir, güçlü bir ülke ve devlet oluruz. Bizde Karabağlar Belediyesi olarak bilime, kültüre, sanata ve eğitim ile fiziki olarak spora da önem veriyoruz. Satranç da insan beynini geliştiren bir spordur. Bunları ne kadar yayabilirsek sizlerin gelişiminde bunun çok büyük katkısı olacaktır” diye konuştu.

Cumhuriyete layık bireyler olarak yetişin

Yarışmada dereceler olduğunu ancak önemli olanın bu yarışmalara katılmak olduğunun önemini vurgulayan Selvitopu “Her zaman böyle turnuvalara katılın ve kendinizi Cumhuriyete layık bireyler olarak yetiştirmeye bakın. Hepinize başarılar diliyorum” dedi. Selvitopu daha sonra turnuvanın açılışını ilk hamleyi yaparak başlattı.

 

 

 

Top