Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 07 Mayıs 2018, 08:59
Okunma: 811 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da Coşkulu Hıdırellez Şenliği  

Hızır ve İlyas Peygamberlerin yeryüzünde buluştuğu günü de simgeleyen, halk dilinde baharın müjdecisi “Hıdırellez” Karabağlar'da coşkuyla kutlandı. Özellikle Roman Müzik Gruplarının okuduğu birbirinden hareketli parçalarla, vatandaşlar geç saatlere kadar eğlendi.

Karabağlar Belediyesi’ne ait Karafatma Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, il ve ilçe siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hıdrellez, dostluk, barış ve kardeşlik getirsin

Bu anlamlı gecede vatandaşları yalnız bırakmayan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, baharın müjdecisi Hıdırellez’in tüm ülkemize dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini diledi. Bugünlerin coşkunun yaşandığı günler olduğunu belirten Selvitopu, “Roman vatandaşları da bu geleneği, göreneği bugünlere kadar getirdiği için kutluyoruz. Gelecekte de barış, hoşgörü, kardeşlik ve kimsenin ötekileştirmeden birlikte yaşadığı bir ülkeyi hep birlikte diliyoruz.  Bugünleri bizlere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk’ü de hiçbir zaman unutmayalım” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Roman Müzik Grupları’nın okuduğu birbirinden hareketli parçalar ve yapmış oldukları dans gösterileri büyük alkış aldı. Hareketli parçalarda vatandaşlar sahneye çıkarak bu coşkuya ortak oldu.

 

Top