Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 05 Ekim 2017, 12:03
Okunma: 933 Kez Görüntülendi

Karabağlar’da Kadınlar Meme Kanserine Karşı Bilinçleniyor

Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan kadınları meme kanserine karşı bilinçlendirmek için eğitim sunumlarına başladı.

Eskiizmir Evlendirme Nikâh Salonu’nda başlayan eğitimlere mahalleli kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Sağlık İşleri Müdürü Dr. Emire Çalışır tarafından verilen eğitim sunumunda kadınlara, kanserin ilk belirtileri ve neler yapmaları konusunda bilgilendirmede bulunuldu,  meme kanserinin erken tanı ile tamamen tedavi edilebilme şansının yüksek olduğu belirtildi.

Erken tanı hayat kurtarır

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu da belirten Çalışır,  “Sağlık Bakanlığı’nın son açıklamalarına göre kanser tanısı olan her 4 kadından biri meme kanseridir. Türkiye’de son 1 yıl içinde 17 bin kadına meme kanseri tanısı konmuştur. Meme kanserinde erken tanı hayat kurtarır” diye konuştu. 

Meme kanserinin belirtileri nelerdir?

Meme kanserinin ilk belirtilerini de söyleyen Çalışır, “Meme veya koltuk altında ele gelen şişlik, meme başı değişiklikleri, meme başından akıntı gelmesi, meme başında derisi üzerinde çekilme, meme cildinde portakal kabuğu görüntüsü, memede şekil ve simetri bozukluğu, göğüs uçlarının farklı yöne bakması ve memede şişme kızarıklık” olduğunda doktora gidilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Nasıl korunmak gerekir?

Meme kanserinden korunmada erken tanı uygulamasının çok önemli olduğunu hatırlatan Dr.Çalışır sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayrıca 20 yaşından sonra her kadın kendi kendine muayenesini yapmalı, 20-30’lu yaşlarda her kadın 2-3 yılda bir, 30-40’lı yaşlarda 2 yılda bir,40 yaşından sonra konunu uzmanı bir doktora muayene olmalıdır. Ayrıca 40 yaş sonrası her kadın 2 yılda bir mamografi çekilmelidir.”

Meme kanseri konulu eğitim,  Karabağlar’ın farklı bölgelerinde devam edecek.

Top