Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 26 Şubat 2018, 08:01
Okunma: 1108 Kez Görüntülendi

Karabağlar'da Öğrenciler Yol Haritalarını Çiziyor

Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi(KARBEM) öğrencilerini meslek seçimi konusunda bilgilendirmek amacıyla düzenlenen Kariyer Günleri'ne yoğun ilgi gösterildi. Etkinliğe katılan farklı meslek gruplarından konuşmacılar, öğrencilerin sınavlarda tercihlerini daha bilinçli yapabilmeleri konusunda değerlendirmelerde bulundular. 

Karabağlar Belediyesi Gençlik ve Eğitim Merkezi(KARBEM) tarafından ikincisi düzenlenen "Kariyer Günleri", birçok meslek grubundan isimleri, öğrencilerle buluşturdu. Karabağlar Belediyesi Muzaffer İzgü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcılarının yanı sıra KARBEM Yetkilisi Hakkı Karadeniz ve KARBEM'de eğitim gören 9, 10, 11, 12. sınıf öğrencileri ile mezun olan öğrenciler katıldı.

Farklı meslek gruplarından isimler katıldı

KARBEM öğretmenlerinden Cennet Türkoğlu'nun moderatörlüğünü yaptığı Kariyer Günleri'nde konuşmacı olarak Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal, Psikolog Fatma Nur İbaoğlu Zahnd, Mimar Şeref Aldemir, Doktor Levent Gezer, Avukat Banu Ağar ve Hemşire Devrim Muratoğlu katıldı.

Hangi meslek olursa olsun işinizi ciddiye alın

Açılış konuşmasını yapan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu eğitimin önemine değinerek, öğrencilerin kendilerine uygun mesleği seçmesinin ilerde onlara başarı getireceğini söyledi. Başkan Selvitopu ayrıca, meslekleri öğrencilere tanıtmak amacıyla düzenlenmiş olan Kariyer Günleri'nin öğrencilere yardımcı olacağının altını çizdi. Bütün mesleklerin önemli olduğunu da vurgulayan  Selvitopu, "Hangi meslek olursa olsun, hangi mesleği tercih ederseniz edin, işinizi ciddiye alın. Çünkü sizin oradaki ciddiyetiniz bu ülkenin geleceğini etkiler. Bunu yapabilirseniz bundan ülkemiz, toplumumuz fayda görür" dedi.

Mesleklere ilişkin sorular sordular

 soruları Kariyer günleri paneli iki ayrı oturumdan oluştu. Birinci oturumda panelist Karabağlar İlçe Emniyet Müdürü Samet Mete Ünsal, Mimar Şeref Aldemir ve Avukat Banu Ağar meslekleri hakkında gençlere bilgiler verdi. Avukat, mimar ve emniyet mensubu olurken hangi aşamalarndan geçilmesi gerektiği konusunda bilgiler alan öğrenciler, merak ettikleri soruları panelistlere yönelttiler. Oturumun ikinci yarısında ise Doktor Levent Gezer, Hemşire Devrim Muratoğlu ve Psikolog Fatma Nur İbaoğlu Zahnd, kendi mesleklerini anlatarak, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladılar.

Öğrencilere müzik eşliğinde terapi

Psikolog Zahnd, öğrencilere sınav stresiyle başa çıkmanın yöntemlerini anlatarak, öğrencilere ücretsiz olarak faydalanmaları için stres, yorgunluk, meditasyon ve nefes tekniklerinin anlatıldığı CD'lerinden de hediye etti. Aynı zamanda Zihin-Beden Terapisti olduğunu belirten Fatma Nur İbaoğlu Zahnd, öğrencilerle ilk önce bedeni dinlendirici ve stresi atmaya yönelik müzik eşliğinde terapi ve meditasyon yaptırdı.

Fidan sertifikalarını takdim etti

Etkinlik sonunda Başkan Selvitopu,  konuşmacılara katkılarından dolayı teşekkür ederek, Ege Orman Vakfı tarafından onların adına dikilmiş olan fidan sertifikalarını hediye etti. Kariyer Günleri etkinliğinden büyük keyif alan öğrenciler etkinlik sonrasında katılımcılara alkışlarıyla teşekkür ettiler.

Top