Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 31 Ocak 2018, 09:18
Okunma: 923 Kez Görüntülendi

 

Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Karabağlarda Buluştu

 

İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği, Karabağlar Kent Konseyi ve Karabağlar Belediyesi’nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Birlik Meclis Genel Kurulunun da gerçekleştiği buluşmada kadınlar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ile yemekte buluştular. Karabağlar Belediyesi Ana Hizmet Binasındaki programın ardından Kent Konseyleri Kadın Meclisi üyeleri, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı ve Uğur Mumcu Parkını da ziyaret ettiler.

Bozyaka Kültür Merkezi’nde genel kurul

Bozyaka Kültür Merkezinde düzenlenen İzmir Kent Konseyleri Kadın Meclisleri Birliği genel kuruluna, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Kadın Meclisi Başkanı Fahriye Kaşka, Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı Alev Ağrı ve çok sayıda kadın meclisi başkan ve sekreterleri katıldı. Divanın oluşturulup yeni yürütme kurulunun belirlendiği genel kurulun ardından kadınların ikinci durağı Belediye Ana Hizmet Binası oldu.

 

Başkan Selvitopu ile yemekte bir araya geldiler

Kadın Meclisleri Birliği üyeleri burada da Başkan Selvitopu ile yemekte bir araya geldi. Amaçlarının kadınları toplumun her kesiminde temsil edilmesini sağlamak olduğunun altını çizen Selvitopu, “Mustafa Kemal Atatürk’ün de kadına bakışı buydu. Özellikle kadınların toplumsal yaşamda yer alması için çalışmalar yapmış ve en önemlisi de kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermiştir. Bugüne baktığımızda ise kadınlara yönelik şiddet olayları artmış durumda. Bunlarla mücadele etmenin bir yolu bilimde, kültürde, sanatta ve eğitimde gelişmekten geçiyor. Biz de Karabağlar Belediyesi olarak bu alanlara önem veriyoruz. Özellikle pek çok noktada kültür, sanat merkezleri oluşturmaya çalışıyoruz. Birkaç yıl sonra Karabağlarda kültürün, sanatın eğitimin yoğun olarak yaşandığı merkezleri hep birlikte açacağız. Özellikle her mahalleye bir semt merkezi açarak kadınlarımızın bu merkezleri kullanmasını sağlayacağız” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Kadın Meclisleri Birliği üyeleri, Belediye Ana Hizmet Binası, Muzaffer İzgü Konferans Salonu, Sergi Salonu, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı ve Uğur Mumcu Parkı’nın içinde yer alan Uğur Mumcu Anıtını ziyaret etti. Mumcu Anıtına karanfil bırakan kadınlar,  onu bir kere daha saygıyla andı.

 

Top