Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 23 Kasım 2017, 12:02
Okunma: 861 Kez Görüntülendi

Keta Çarşamba Söyleşileri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

İzmir’in yerel yönetimlere ait tek tasarım atölyesi olma özelliği taşıyan Karabağlar Belediyesi Kent Tasarım Atölyesi (KETA)  “Kentin için bir iyilik yap” projesi kapsamında “Çarşamba söyleşileri – dokümantayı” hayata geçirdi. Kent belleği oluşturmak ve kent üzerine konuların kayıt altına alınıp belirli bir süre sonra yayınlanmasının amaçlandığı etkinlik,  her 15 günde bir farklı konu ve konuklarla devam edecek.

Farklı alanlardan uzmanların bir araya gelerek kente dair fikirleri tartıştığı ilk programın konusu “Nasıl bir müze?” oldu. KETA ve Karabağlar Kent Konseyi tarafından yürütülen etkinliğe katılan konuklar İzmir ve dünyada bulunan müze örneklerini değerlendirerek bölgenin ihtiyaç duyduğu müze şekillerini değerlendirdi.

Müdür Adanalı başarıyı anlattı

Toplantıda ayrıca 3 yıl önce kurulan Tire Belediyesi Kent Müzesi'nin kazandığı dünya çapındaki başarı, Müze Müdürü Edip Adanalı tarafından anlatıldı. Müzeciliğin her yönünün masaya yatırıldığı programa Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, Kent Tasarım Atölyesi Koordinatörü Nail Özlüsoylu, Karabağlar Meclis Üyesi Servinaz Ömür, Balçova ve Karabağlar Belediyesi temsilcileri, çocuk müzeleri derneği ile tarih ve tasarım atölyesinden çok sayıda davetli katıldı.

Top