Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 30 Kasım 2017, 14:12
Okunma: 830 Kez Görüntülendi

Başkan Selvitopu, Kent Konseyi toplantısında Karabağlar için hedeflerini açıkladı…

 “Hedefimiz, Karabağları Modern ve kentleşme Standartlarına Uygun Hale Getirmek”

Karabağlar Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulunda konuşan Başkan Selvitopu, Kent Konseyleri ve sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsederek “İlçede bulunan tüm sivil toplum kuruluşlarının kent konseyi içerisinde yer almasını ve kentle ilgili konularda görüş ve önerilerini sağlamak istiyoruz. Halkın içinde olmadığı hiçbir uygulamanın yürüme şansı yok. Bu anlamda Karabağlar iyi yolda. Bizde yerel yönetim olarak kent konseyine her türlü desteği vermekten asla kaçınmayacağız. Hedefimiz Karabağları modern ve kentleşme standartlarına uygun hale getirmek “ diye konuştu.

Bozyaka Kültür Merkezi nikah salonunda düzenlenen Karabağlar Kent Konseyi’nin seçimsiz genel kuruluna Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, kent konseyi üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık’ın konuklara“Hoş geldiniz” mesajının ardından kent konseyi meclislerinin yaptığı 6 aylık çalışmalar aktarıldı. Işık yaptığı kısa konuşmada “Gücümüz yettiği ölçüde çalışmalarımız devam ediyor, ekip arkadaşlarımıza ve başkanımıza verdikleri destekten dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Halkın içinde olmadığı hiçbir proje yürümez

Karabağlar Kent Konseyinin daha nice 10 yıllar görev yapmasını temenni eden Selvitopu ilçedeki kent konseyi, halk ve sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsetti. Kent Konseyini ilçedeki stkların bir araya gelmesinde önemli katkı sağladığını ifade eden Selvitopu “ Esas hedef tüm sivil toplum kuruluşlarının  kent konseyi içerisinde yer alması ve kentle ilgili konularda görüş ve önerilerini sağlamasıdır. Karabağlarda 120 sivil toplum kuruluşu bir araya gelebildi ve kentimizle ilgili bazı projelerde etkilerini gösterdiler.  Bunda kent konseyi ve sivil toplum kuruluşlarının çok büyük katkısı var. Halkın içinde olmadığı hiçbir projenin uygulama şansı yok. Buna en güzel örnek kentsel dönüşümdür. Bizim yürüttüğümüz 110 hektarlık, Bakanlığın yürüttüğü 540 hektarlık ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin devam ettiği kentsel dönüşüm projeleri var.  Bakın İzmir Büyükşehir Belediyesi son sürat devam ediyor. Hiçbir hak ve hukuk zedelenmesi olmadan yürütülüyor. Bunu Bakanlığın yaptığı 540 hektarlık alanda göremiyoruz. Bizde de 110 hektarlık alanı kapsayan Aşık Veysel ve Osman Aksüner mahalleleri var. Onlarla toplantılar yaptık görüş ve önerilerini aldık. Sonuca yaklaşıyoruz. Tekrar bir araya geleceğiz ve bakanlığa sunacağız” diye konuştu

Karabağlar iyi yolda

İlçede yaşayan 500 bin insanın görüş ve önerilerinin her projeye yansıması gerektiğinin altını çizen Başkan Selvitopu  “ Ben yaptım oldu anlayışıyla bunların ortaya konması doğru değildir. Bu süreçte kent konseyleri devreye girmeli ve halkın nabzını tutarak kararlar almalıdır. Karabağlarda bu yapılmakta. Sizlerde destek vermektesiniz. Kent konseyinin gündeme getirdiği konularda halka anlatmakta iyi sonuçlarda alabilmekteyiz. Bu konuda Karabağlar iyi bir yolda” dedi.

Poligon alanına sahip çıkmak tarihsel bir görevdir

İlçede kurulması planlanan üniversite kampus alanının kurulma noktasına geldiğini hatırlatan Selvitopu “Bunu sivil toplum kuruluşları, kent konseyi ve diğer siyasi partilerin görüşüyle gündeme oturdu. Başarılma noktasına geldi. Aynı şekilde 180 hektarlık poligon deresini de sıcak tutmalıyız. Orayı betonlaştırmadan, kentimize, insanlarımıza kazandırmamız gerekir. Bu tarihsel bir görevdir. Bunu ihmal edersek gelecek kuşaklara savunma veremeyiz. Yine sadece yerel yönetim değil sivil toplum kuruluşları, halk ve kent konseyleri devreye girerek başaracağız” dedi.

Her türlü desteğe devam edeceğiz

Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kent konseyine her türlü desteği vermekten asla kaçınmayacaklarını belirten Selvitopu “Bireysel değil, toplumsal hizmetlerimiz çalışma anlayışımızın odağında olacak. Bu anlayışı Karabağlarda oturtmaya çalışıyoruz. Her projemizin uygulanışında da bu anlayış var. Hepimizin amacı Karabağları modern ve kentleşme standartlarına uygun bir hale getirmek hedefimiz” diyerek sözlerini noktaladı.

 

 

 

 

 

 

 

Top