Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Nisan 2018, 12:13
Okunma: 1080 Kez Görüntülendi

Ödül Kazanan Projeler İzmir Mimarlık Merkezi’nde

Karabağlar Belediyesi’nin ulusal düzeyde düzenlediği iki yarışmada ödül kazanan projeler Mimarlar Odası’na ait İzmir Mimarlık Merkezi’nde sergilenmeye başladı. Serginin açılışına katılan Başkan Muhittin Selvitopu bundan sonra da önemli projeleri yarışma düzenleyerek ilçeye kazandırmaya devam edeceklerini söyledi.

Karabağlar Belediyesi’nin ilçeye değer katacak olan “Kamusal Açık Mekan ve Kent Meydanı Kentsel Tasarım Yarışması” ile “Uzundere Cemevi Sosyokültürel Merkez Ulusal Mimari Fikir Proje Yarışması” büyük ilgi görmüştü. Çok sayıda projenin yarıştığı ve birbirinden değerli jüri üyelerinin yaptığı değerlendirme sonunda dereceye giren eserler bu kez de İzmir Mimarlık Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

Sergiye yoğun ilgi

Serginin açılışına Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan,  Konak Eski Belediye Başkanı ve jüri üyesi Muzaffer Tunçağ, Karabağlar Belediye Başkan Yardımcıları Alev Ağrı, Hüseyin Hepşengünler, belediye birim müdürleri, jüri üyeleri, mimarlar odası yöneticileri ve yarışmada ödül kazananlar katıldı.

Kentin planlamasına önem veriyoruz

Serginin açılışına katılan Başkan Selvitopu,  göreve başladıklarından itibaren amaçlarının sağlıklı bir ilçe dokusu yaratmak olduğunu ifade ederek kentin planlamasını yaparken rantı değil oradaki mevcut hakları muhafaza eden kentsel standartlara uygun planlamayı gerçekleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Karabağlar’da devam eden projelerin dışında ilçe için önemli olan projeleri yarışma ile elde etmenin daha doğru olduğunu düşündüklerini belirten Selvitopu,  “Hedefimiz önemli projeleri yarışma ile elde etmek. Aynı zamanda bu projeleri de hayata geçirmek de çok önemli.  Amacımız kentteki dinamiklerle beraber kenti doğru bir raya oturtmak istiyoruz. Burada açılan sergi bize moral ve motivasyon verdi. Ben Mimarlar Odası’na teşekkür ediyorum. Bu anlayışla çalışmalara devam edeceğiz.” diye konuştu.

Destek olmaktan mutluluk duyarız

İzmir Mimarlar Odası Başkanı Halil İbrahim Alpaslan ise Mimarlar Odası İzmir Şubesi olarak yarışmaların her zaman öncelikleri olduğu ifade ederken, “İzmir’in bu konuda en iyi performans gösteren illerden biri. Bunda da yerel yönetimlerin büyük payı bulunmakta. İleride tekrar düzenlenecek yarışmalarda sizlere destek olmaktan mutluluk duyacağız” diye konuştu.

İzmir Mimarlık Merkezi’nde açılan sergi 24 Nisan tarihine kadar görülebilecek.

 

Top