Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 12 Aralık 2017, 14:53
Okunma: 782 Kez Görüntülendi

Önceliğimiz Oy Değil, İnsan!

“3. Geleneksel Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı”nda konuşan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, toplumda insanlara yönelik adaletli bir biçimde hizmet edilmesi gerektiğini savunarak, “Önceliğimiz İnsan! Verilen oya göre değil, insana göre hizmet edeceğiz. Bu anlayışın odağında da kadınlarımız var. Ne olursan ol, hangi siyasi partiden olursan ol, bu ülkede bir sorun yaşanıyorsa mesele o sorunu çözmek olmalı. ” dedi.

Karabağlar Kent Konseyi tarafından Karabağlar Belediyesi Uğur Mumcu Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen “3. Geleneksel Seçilmiş Kadınlar Kahvaltısı”, ilçedeki seçilmiş kadınları bir araya getirdi.  Kahvaltıya Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Başkan Yardımcısı Alev Ağrı, Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık, meclis üyeleri, ilçedeki kadın örgütlerinin yönetici ve temsilcileri, muhtarlar ve çeşitli kurumlardan kadın yöneticiler katıldı.

Yeni semt merkezleri ve kreşler yapmak istiyoruz

Toplantıda konuşan Başkan Selvitopu, toplumsal hayatta kadınların ön plana çıkmaları ve hak ettikleri yeri almaları için yerel yönetimlere önemli görevler düştüğünü hatırlattı. Selvitopu, “Kadına seçme ve seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biriyiz ama toplumsal yaşamda bu anlamda çok eksiğimiz var. Yerel yönetimlerin burada yapacağı çok işler var. Bu anlamda Karabağlar Belediyesi olarak sem merkezlerini çok önemsiyoruz. Semt merkezlerini kullananlar genellikle merkezlerin olduğu bölgelerdeki kadınlar oluyor. Karabağlar, 500 bin nüfusu ve biriktirdiği toplumsal sorunları olan büyük bir ilçe. Bu nedenle belediyenin tek başına çalışmaları şimdilik yeterli olmuyor.  Ancak imkânlarımız el verdiği ölçüde hizmet etmeye ve kadınlarımızı ön planda tutarak semt merkezlerimize yenilerini ekleme devam edeceğiz. Ayrıca mahallelerde küçük çaplı kreşler de yapmak istiyoruz” dedi.

Temel mesele insana hizmet etmektir

Seçimler sonrasında siyasal tercihlerin bir tarafa bırakılarak, topluma adaletli bir şekilde hizmet edilmesi gerektiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Bu anlayışı ülke olarak maalesef öğrenemedik. Şu veya bu parti için demiyorum. Seçimler bittikten sonra hizmete odaklanmayı bir türlü beceremiyoruz.  Ne olursan ol, hangi siyasi partiden olursan ol, bu ülkede bir sorun yaşanıyorsa mesele o sorunu çözmek olmalı. Ben kim bana oy verdi nereden bileyim? Oya göre mi hizmet yapacağız? Hayır! İnsana hizmet edeceğiz, temel mesele budur. Tabi insan deyince odakta kadınlar, bu da bir gerçek” diye konuştu.

83 yıl geçti, hala eşit değiliz

Kahvaltıda konuşan Kent Konseyi Başkanı Seniye Nazik Işık ise toplantıyı düzenlemelerindeki amacın ilçedeki seçilmiş kadınlarla Belediye Başkanı'nı bir araya getirmek olduğunu ifade etti. Işık,  “Anneannelerimiz, babaannelerimiz kadınların seçilme hakkı için mücadele ettiler ama onların sesini duyan bir liderimiz vardı. O liderin adı Mustafa Kemal Atatürk’tü.  Mustafa Kemal'in aklında kanun önünde eşit olmasını arzu ettiği kadınlar vardı. Seçilmesini arzu ettiği kadınlar vardı.  Aradan 83 yıl geçti ama biz hala eşit değiliz. Bu gerçeğin altını çizelim” dedi.      

 

 

 

 

Top