Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 11 Aralık 2017, 15:11
Okunma: 847 Kez Görüntülendi

 

Sağlıklı Dişler, Mutlu Çocuklar

Karabağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede bulunan Eskiizmir ve Uluğbey İlkokulu ana sınıfı öğrencilerine aileleriyle birlikte uygulamalı bilgilendirme yaptı. Diş bakımı öneminin küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken sağlık birimi ekipleri, günde 2 kez dişlerin fırçalanması gerektiğinin altını çizdi.

Sağlık İşleri Müdürü Emire Çalışır tarafından iki okulda yapılan bilgilendirme toplantılarında slayt gösterilerine de yer verildi. Toplantılarda dişlere neyin zarar verdiği ve nelere dikkat edilmesi gerektiği anlatıldı. Dişlerin sağlıklı olması için dişleri güçlendiren besinleri de anlatan Çalışır,  “Günde 2 kez diş fırçalayınız. Yılda da 2 kez diş doktoruna mutlaka dişlerinizi gösterin” dedi.

Uygulamalı eğitim

Konuşmaların ardından çocuklara ve ailelerine yönelik doğru fırçalama teknikleri uygulamalı olarak gösterildi. Etkinlik sonunda Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu imzalı katılım belgelerini alan çocuklara ayrıca çeşitli hediyeler ve diş macunu verilirken,  ailelerine de fırçalama takvimi dağıtıldı. Karabağlar Belediyesi sağlık birimi ekipleri, Mart ayında kontrol amaçlı buluşmaları gerçekleştirmek için tekrar aynı okullara geleceklerini ifade ettiler.

 

Top