Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 31 Ekim 2017, 14:54
Okunma: 1400 Kez Görüntülendi

72 yaşındaki sanatçıyı onore eden açılış

Edebiyat dünyasının usta kalemi Muzaffer İzgü’nün adını geçtiğimiz hafta konferans salonuna vererek büyük bir vefa örneği sergileyen Karabağlar Belediyesi, bu kez de de Karabağlar'da  yaşayan Türkiye’nin tanıdığı ünlü şair Yalçın Benlican’ı unutmadı. Düzenlenen törenle Benlican’ın adı Esenyalı Mahallesi’nde bir parka verilirken, aynı zamanda şairin büstü de açıldı.

Park ve büstün açılışına Şair Yalçın Benlican, ailesi ve yakınları, sanatçı dostları, Karabağlar Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydoğan, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği Başkanı Halim Akın, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile mahalle sakinleri katıldı.

Çok mutluyum

Açılış öncesi parkı dolaşan ve "çocuklar gibi mutluyum" diyen Yalçın Benlican, park ve büstün açılışını “72 yıllık hayatımın en mutlu anı” olarak tanımladı. "Bir sanatçıyı yaşarken onore ettiniz" diyerek konuşmasını sürdüren Benlican, bu parka adını veren Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve meclis üyelerine de teşekkür etti.

İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği Başkanı Halim Akın ise sanat adına bir çok çalışmaya imza atan bir değere yaşarken vefa gösterisinde bulunulmasına pek şahit olmadığını belirterek,  “Muhittin Başkan'ıma bir sohbet esnasında bir parka adının verilmesini söyledim. İnanın hiç ikiletmeden mecliste gündeme getirdi ve kabul edildi. Kendisine minnettarız. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İzmir'de belki bir ilki yaşıyoruz

Başkan Vekili Mehmet Aydoğan ise işleri nedeniyle şehir dışında bulunan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nun selamlarını ileterek başladığı konuşmasına,  “Sanatçıların özellikle yaşarken değerinin bilinmesi çok farklı bir şey. İzmir’de belki bir ilki yaşıyoruz. Bu teklifi kabul eden gönül insanı Başkanımız Muhittin Selvitopu’na ve meclis üyesi arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.” Dedi.

Esenyalı Mahalle Muhtarı Ali Rıza Üner ise bu parkı mahalleye kazandıran Başkan Selvitopu ve meclis üyelerine ve çalışanlara mahalle halkı adına teşekkür etti.

1000 metrekarelik park

Konuşmaların ardından Heykeltıraş Hüseyin Yüksel tarafından yapılan Yalçın Benlican büstü ve parkı alkışlar arasında açıldı. Fen İşleri Müdürlüğü ile Park Bahçeler Müdürlüğü ortak çalışması ile yenilenen toplam bin metrekarelik parkta çocuk oyun grupları, spor aletleri ile yeşil alanlar bulunuyor.

Açılışın ardından İzmir Şairler ve Bestekârlar Derneği korosu ile Yalçın Benlican’ın sanatçı dostları, usta sanatçının bestelerinden oluşan mini bir konser verdi.

YALÇIN BENLİCAN Kimdir?
Yalçın Benlican, 1945 yılında Eskişehir’de dünyaya geldi.
Ticaret lisesini bitirdikten sonra askeri okula girdi ve 25 yıl hava astsubayı olarak görev yaptıktan sonra 1989 yılında emekli oldu.
8 yıl da MESAM’ın Ege bölge yetkilisi ve İzmir şube sorumlusu olarak çalıştı. Yalçın Benlican’ın 4 şiir kitabı var. Son kitabı 2004 yılında Yüreğimden öper beni adıyla yayımlandı, 750 kadar şiiri bestelendi.
200 TRT repertuarında, 100 tanesi de ses sanatçıları tarafından albümlerde seslendirildi. Şiir ve müzik dalında 40 civarında ödül aldı.

Unutulmaz eserleri arasında “Üzüldüğün şeye bak”, “Yak ne varsa benden kalan”, “Tek kurşun”, “Söyle bana yağmur gözlüm” sayılabilir.

Top