Hızlı Menü X

Arkaplan Rengi

Linklerin Altını Çiz

Linkleri Belirginleştir

Ayarları Sıfırla

Kapat

Tarih: 24 Ocak 2018, 15:15
Okunma: 795 Kez Görüntülendi

Türkiye Cumhuriyeti Yaşadıkça Uğur Mumcu’lar Hep Yaşayacak

25 yıl önce bugün, evinin önünde aracına yerleştirilen bombayla katledilen Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu, Karabağlar Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte bir kez daha anıldı. Törende konuşan Başkan Selvitopu, “Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça Uğur Mumcu ve Mumcu’lar hep yaşayacak bundan hiç şüphemiz yok” dedi.

 

Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen etkinliğe Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Mahir Polat, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP İzmir il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Mumcu, dürüstlük, aydınlık, iyilik ve devrimciliğin sembolüydü

 

Uğur Mumcu’nun dürüstlüğün, aydınlığın, iyiliğin ve devrimciliğin sembolü olduğunu belirten Başkan Muhittin Selvitopu, “Uğur Mumcu, ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten sonra ölüm günü unutulmayan insanlardan birisidir. Şimdi Türkiye’nin birçok yerinde aydın ve çağdaş insanlar, Uğur Mumcu anıtlarının önünde saygı duruşundalar ve onu anıyorlar. O’nu bu aydınlığı, dürüstlüğü ve devrimciliği için katlettiler. Hala da bu ülkenin aydınlık insanlarını katletmeye çalışıyorlar. Bizler yaşadıkça Uğur Mumcu ismine hep sahip çıkacağız. O’nun fikirlerine, düşüncelerine sahip çıkacağız ve gelecek kuşaklara aktaracağız. Bunu unutmamak ve unutturmamak zorundayız. Anısı önünde saygıyla eğiliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti yaşadıkça da Mumcu ve Mumcu’lar hep yaşayacak, bundan hiç şüphemiz yok” diye konuştu.

 

Uğur Mumcu’nun kalemi direnç ve gurur heykelidir

 

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ise Ocak ayının ülkemiz için, aydınlanma adına karanlık, acılarla dolu bir ay olduğunu ifade etti. Dikmen, “Ülkemizde 1909 yılından bu yana toplam 65 gazeteci, sıkılan kurşun ve bombalarla can verdiler. Bu 65 gazeteciye sıkılan her kurşun halkın özgürlüğüne sıkılmış bir kurşundur. 25 yıl önce aramızdan alınan Uğur Mumcu, yayınladığı eserler, yaptığı araştırmalar ve somut gerçeklerle bizleri uyarmaya çalıştı. O öngörüsüyle bugünleri de işaret etti. Gazetesindeki köşesinde yılmadan, korkmadan yazmaya devam etti. Kalemi direnç ve gurur heykelidir. Bizler faili meçhul cinayetlerle yaşamdan kopartılan Uğur Mumcu ve basın şehitlerimizi unutmayacağız. Onların verdiği özgürlük, laiklik, bağımsızlık mücadelesini yere düşürmeyeceğiz. Aydınlanma yolundaki tüm emekleri için Uğur Mumcu'yu ve basın şehitlerimizi saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.

 

Anma töreni, Uğur Mumcu heykeline karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

 

Törenin ardından Başkan Selvitopu , ADD Karabağlar Şubesi’nin düzenlediği anma törenine de katıldı.

Top